Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z diagnostyką za pomocą interfejsu VAG/Galletto 1260

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

wyskoczyła mi ostatnio awaria ABS więc pomyślałem, że kupię interfejs dla sprawdzenia błędu...

Kupiłem Galletto 1260 stwierdziwszy, że do diagnostyki też się nada a funkcja odczytu/zapisu flasha może kiedyś się przyda ;)

Instalowałem na lapku z czystym i nowym Win XP SP3. Instalacja bezproblemowa, zainstalowałem też Polskiego VAGa 4.9 i 2.5, VAG-coma 311.2, VAG-coma 409.1 oraz VCDS. Wszystkie instalacje poszły idealnie :). Ale zaczęły się schody... :( Polski VAG łączy mi się z autem ale z silnikiem, AIRBAGami, zegarami, klimatronikiem i kilkoma innymi modułami jednak z ABSem nie chce się połączyć. Poza tym połączenie jest niestabilne i ciągle się zrywa. Niestety VAGcomy nie działają wogóle... :(((

Mam komunikat, że COM prawidłowy ale nie wykryto interfejsu??? Wersja 409.1 natomiast interfejs wykrywa ale nie chce się połączyć pomimo kolejnych prób...

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Czy przyczyną może być interfejs? (skoro działa pod Polskim VAGiem?)

Opublikowano

Problem w tym że nie zapłaciłeś za program, polski vag jest w wersji dla użytkownika domowego !:banan:

Opublikowano
  • Autor

Po pierwsze: gdzie napisałem, że nie zapłaciłem? Po drugie: jestem użytkownikiem domowym. Po trzecie: akurat Polski VAG działa. Po czwarte: nie szkoda Ci bez wątpienia cennego czasu na klikanie w klawiaturę i wypisywanie bzdur?

Opublikowano

Hehe, galleciak jest do wgrywania softu metodą chałupniczą (i jeśli masz 99r szansa ze jest to mozliwe jest bardzo niska) a nie diagnostyki.

Kup sobie dodatkowy kabel.

---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

Opublikowano
no jeśli tak to zostałem zwyczajnie oszukany...

kupiłem tutaj:

http://allegro.pl/chip-tuning-galletto-1260-pl-vag-kkl-2w1-dodatki-i2284267397.html

:(((

Nigdzie nie jest napisane że współpracuje z vag-com:whistling:

Opublikowano
  • Autor

to fakt, jestem zielony w te klocki ale jak w takim razie to rozumieć?:

"DARMOWE DODATKI W KOMPLECIE

Moj intrefejs dziala rowniez jako VAG KKL i diagnozuje auta z grupy VAG: VW, AUDI, SEAT, SKODA do rocznika 2004!

- Czyta i kasuje bledy

- Pokazuje parametry pracy silnika w czasie rzeczywistym

- Przeprowadza adaptacje i testy elementow wykonawczych

- Umozliwia kodowanie modulow

- Kasuje inspekcje olejowe i serwisowe

KUPUJAC U MNIE OSZCZEDZASZ DODATKOWO 50zl,

ktore bys wydal na drugi kabel!"

jaki inny program użyć do tej "diagnostyki"?

Opublikowano

Potraktowałeś mnie bardzo ostro na stronie zajrzyj na www.obd2.pl i zobacz ile co kosztuje a następnie możesz się wymądrzać

Po pierwsze: gdzie napisałem, że nie zapłaciłem? Po drugie: jestem użytkownikiem domowym. Po trzecie: akurat Polski VAG działa. Po czwarte: nie szkoda Ci bez wątpienia cennego czasu na klikanie w klawiaturę i wypisywanie bzdur?

spokojnie Panowie bo skonczy się to zamknieciem tematu/Przemo

Opublikowano

Pewnie program o tej samej nazwie co kabel:whistling:

Opublikowano
  • Autor

czy ktoś może jednoznacznie stwierdzić czy i jakie są różnice pomiędzy Galletto a "zwykłym" kablem? Elektronicznie to nie jest to samo czasem?

• 5 lat później...
Opublikowano

Proponuje wgrać inne sterowniki np. od kabla vag kkl.
Stare usuń, ściągnij kilka różnych sterowników do kkl i kombinuj, może się uda :)

Opublikowano
On 5/17/2012 at 0:00 AM, crocos said:

no jeśli tak to zostałem zwyczajnie oszukany...

kupiłem tutaj:

http://allegro.pl/chip-tuning-galletto-1260-pl-vag-kkl-2w1-dodatki-i2284267397.html

:(((

To co tu kupiłeś to kabel galletto (do remapu) + vag kkl dla aut gdzie nie ma standardu OBD czyli auta sprzed chyba 1995r