wlk Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie kompatybilności urządzeń nawigacyjnych z oryginalnymi głośnikami w audi a4b5. Dokładniej, czy nawigacja która oferuje odtwarzanie mp3 jak np. http://moto.allegro.pl/item353682214_nawigacja_cala_europa_2gb_pl_mp3_procesor_400.html jest możliwa do podłączenia i prawidłowego działania z tymi głośnikami? Jesli nie, to czy można to jakoś obejść. Bede wdzieczny za ew. sugestie, porady. pzdr
Tomek A4 Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Witam jeśli masz ori radio i nie ma one podłączenia pod zmieniarke to nie podłączysz tej navi ani żadnej innej, nie orginalne radia mają przeważnie wejście AUX i wtedy kablem jack na jack podłączysz. Ja mam pionka z wejściem i podłączam laptopa i mi gra w aucie. Pozdrawiam Tomek
wlk Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 tak, mam oryginalnego kaseciaka audi i z tego co sie orientuje to nie ma wyjścia na zmieniarkę. w takim razie musze zainwestować w jakiś sprzęt czyli taka navi jest podlączana do radia i przez nie leci dźwięk na głośniki, tak? i w radio jest na "kanale" aux dźwięk z navi? czy gra dobrze? tzn tak jak z radia, czy slychać szumiące basy i dźwięk jest słaby?
Tomek A4 Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Tak dokładnie ponieważ sama navi nie pociągnie głośników, do radi ori z wejściem na zmieniarke są adaptery które zmieniają te wejście na AUX. Pozatym dzwięk jest jak z płyty (ja z laptopa mam dużo ustawień typu korektor) navi może nie mieć takich "bajerów" ale dzwięk powinien być czysty jak z płyty. Jeśli chcesz mieć koniecznie orginalne radio audi to może być kaseciak w tym wejściem (zmieniarka) i adapter do tego i wtedy możesz podłączyć wszystko. Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi