Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Asystent Swiatel Drogowych HIGH BEAM ASSIST 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
No i sprawdziłem. Mój Gateway to 8T0 907 468 M. Więc pewnie do wymiany.

WG. ETKI masz najuboższą wersję po CAN-ie :wink: szukaj z pewnego żródła (literka N ) obsluguje wszystko

Opublikowano

Znalazłem z końcówką J. Według Twojego opisu też powinien pasować.

Opublikowano
  • Autor
Znalazłem z końcówką J. Według Twojego opisu też powinien pasować.

Tak :wink: wg. ETKI J wycofano i zastąpiono N .

Opublikowano

Gateway kupiony. Teraz będę jeszcze prosił o dokładną instrukcję podpięcia kabli. Parę postów wcześniej napisałem jak to u mnie wygląda, mówiłeś że wystarczy jeden kabelek z dwoma pinami do CAN-ów, ale pin 3 jest już zajęty więc nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

Trzymasz sie tego schematu wtedy .

PIN 3 PIN 8 to CANY (skrecasz je w warkocz) i ciagniesz do GATEWAY ten PIN 3 co masz wyciagasz go i izolujesz :wink:

Dodatko potrzebujesz jeden kabelek do sterownika Gateway 000 979 009 E

schematy7.png

Opublikowano
Trzymasz sie tego schematu wtedy .

PIN 3 PIN 8 to CANY (skrecasz je w warkocz) i ciagniesz do GATEWAY ten PIN 3 co masz wyciagasz go i izolujesz :wink:

Dodatko potrzebujesz jeden kabelek do sterownika Gateway 000 979 009 E

http://img845.imageshack.us/img845/3733/schematy7.png

A nie dwa kabelki?

Opublikowano
  • Autor

Jeden kabelek ma dwa PINY :wink: czyli :

000 979 009 E Gateway

000 979 034 E wtyka lusterka

Opublikowano

Super! Dzięki WRC za Twoją wiedzę i pomoc! Wiem już wszystko. Jeszcze tak z ciekawości spytam, do czego idzie ten kabel z 3 w podsufitce, który mam wypiąć i zaizolować? I ostatnie, czy po wymianie CAN Gateway oraz Modułu Komfortu dojadę do ASO na zdjęcie CP? Co nie będzie działać?

Opublikowano
  • Autor

Ten kabelek PIN 3 ma za zadanie rozjasniać fotochrom przy wrzuceniu wstecznego :wink:

Pozniej jedziesz do ASO a tam sciagnął ci CP , a co bedzie nie działac to do konca nie wiadomo ale chyba klimatronik bedzie szwankował .

Opublikowano

To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie? Mógłbyś wrzucić schemat lusterka fotochrom z wtyczką 8 pin bez asystenta długich?

Opublikowano
  • Autor
To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie?

Tak :wink: co lusterko to rozna kabelkologia

Opublikowano
To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie?

Tak :wink: co lusterko to rozna kabelkologia

Dziwna polityka. Masz może schemat mojego lustra, tego ze zdjęcia? 8 pin wtyka, zajęte 7 miejsc. Może coś wykombinuję. Albo jeszcze lepiej schemat wtyki w podsufitce, też 8 pinów, zajęte 5.

Opublikowano
  • Autor

Tu masz twoj schemat , PIN 4 i 5 jest przygotowany do fotochromu zewnetrznego .

lusterkofotochrom.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Super, zrobię tak jak mówiłeś, nie będę więcej kombinował. Zastanawia mnie tylko dlaczego w jednym lusterku kabel z Y7 (który mam wypiąć i zaizolować) idzie do modułu komfortu a w drugim do CAN gateway i martwi, że tam jest dwójka z gwiazdką a w legendzie "tylko dla aut z asystentem toru jazdy". Martwić się tym?

---------- Post dopisany 04-01-2013 at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany 11-12-2012 at 21:53 ----------

Podłączyłem wszystko i mimo nie zdjętej ochrony zakodowałem i nawet zadziałało. Ale kiepsko, wyłącza długie raz na jakiś czas. Czy to przez nie zdjęty CP?

Opublikowano

Gateway wymieniłem, ale nie byłem w serwisie (jak mówiłem, to nie ASO ale podobno mogą wszystko:grin: ), bo część tego biznesu ma wolne do siódmego. Pojadę w przyszłym tygodniu. To co, myślisz że szwankuje przez CP? Nawiasem mówiąc, nie działa mi teraz przez to połowa auta. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Tak wszystko przez OCHRONE :wink: tak to własnie działa . Zdjecie tego w ASO to 130 PLN

Opublikowano

Mieszkam w Irlandii, i nawet byłem dzisiaj w ASO skoro chłopcy z mojego serwisu nie mogli. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tutaj nie mają pojęcia o co chodzi. Rozmawiałem z nimi z pięć minut i podziękowałem jak koleś zaczął mówić, że to nie jest takie proste, oj nie. Nie deaktywacja CP. Powiedzieli, że mogą deaktywować mi poduszkę pasażera. :grin: Więc podziękowałem i więcej nie tłumaczyłem. Z samym komponentem na gatewayu to nie byłoby problemu, ale jak wiesz mam jeszcze nieszczęsny Komfort pod klapę. A to nie wygląda różowo, jak sam pisałeś.

Opublikowano

Musze sie pochwalic, przedwczoraj tez odpalilem m.in. High Beam Assistanta i uważam, ze jest to naprawde przydatny, zwiekszajacy bezpieczenstwo jazdy "bajer" :good::good:

Opublikowano

Ja niestety poległem. Nie mam gdzie pozbyć się CP.

Ale mam pytanie, trzeba to jakoś po montażu adaptować/douczać jak ma rozpoznawać światła czy leci to z automatu?