Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż deski rozdzielczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od bardzo długiego czasu walczę z wodą przedzierającą się do wnętrza samochodu. Wszystkie newralgiczne miejsca po doszczelniane a gdzieś z przodu po lewym winklu woda powoli spływa. Nie wiem już gdzie szukać przyczyny i chyba będę zmuszony zdemontować całą deskę. I oto moje pytanie czy ktoś z was rozbierał deskę i na co szczególnie zwracać uwagę podczas pracy.

Opublikowano

Ściągnięcie samej deski Ci nie wiele pomoże, musiał bys jeszcze ściągnąć belke z instalacją i nagrzewnicą a za tym idzie opróżnienie klimy niestety (jak ja masz) potem masz wygłuszenie sciany, sciągasz je na końcu no i masz wszystko na wierzchu. Ja na Twoim miejscu bym szukał dalej bez rozbierania tego, ale jak by Cie juz pokusiło rozbierać to musisz Sobie dobrze poznaczyć kable które trzeba odkręcić (chyba 3 kable, ida od ECU do puchy z przekaźnikami) poza tym uważaj na plastiki bo w przedliftach łatwo sie lamią/pękają

Opublikowano

Może szyba źle jest przyklejona?

Albo miejsce przy komputerze jest zabrudzone (spływ wody pod wycieraczką) i leci do środka.

Zdjęcie deski Ci nic nie da.

W większości przypadków wystarczy ściągnąć podszybie, wyjąć ecu, wyczyścić miejsce w które spływa woda i na koniec uszczelnić obudowę ecu z karoserią.