cyco123 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam serdecznie Jak w temacie, dodam tyle żę z reguły jak zapale światła dzienne (ksenony) to święcą się obydwa, ale czasami tak bywa że np. pali się tylko jedno (czasami lewe a czasami prawe), ale jak ponownie wyłączę i włączę jeszcze raz to wszystko wraca do normy, obydwa ksenony się rozgrzewają Dodam że robi to się denerwujące, bo za każdym razem jak odpalę silnik i włączę światłą to muszę wychodzić z samochodu i sprawdzać czy świecą Czego to może być przyczyna?? Pozdrawiam
Zapomnialemm Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Masz ksenony czy hidy? Ja mam założone hidy i czesto padają w nich przetwornice. Takie są własnie objawy - raz sie zapala a raz nie. Te polecam - juz troche na nich smigam:
Wujek141 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 To nie jest wina przetwornic. Też tak mam ale mam na liczniku Voltomierz więc wiem kiedy mogę włączyć światła lub fis krzyczy że żarówka nie świeci Otóż moim zdaniem : nie załącza Ci się jedna bądź druga żarówka tylko dlatego, że jest zbyt małe napięcie ( u mnie tak jest ). Jeśli napięcie dojdzie do książkowego 14.2 A, wtedy włączam światła i wszystko hula U mnie problem występuje od nowości przetwornic, jest to uciążliwe ale cóż zrobić...
clinque Opublikowano 8 Czerwca 2012 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Wymien bezpiecznik swiatel na wiekszy, xenon zeby odpalil potrzebuje wiecej pradu
Rekomendowane odpowiedzi