Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujniki parkowania.....dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym założyć sobie czujniki parkowania... ale w sprzedaży są przeważnie koloru czarnego lub szarego ( jak np tu CZUJNIK PARKOWANIA CZUJNIKI COFANIA LED 4 SENSORY (2364906193) - motoAllegro - wklejam przykładowo pierwszą lepszą aukcję)

Auto mam koloru szarego (dolphin grey metalik), i teraz czy te czujniki/sensory się daje do lakiernika przed montażem żeby to wyglądało to jakoś w zderzaku czy jak?

Może to głupie pytanie ale nie wiem :whistling:

Dziękuję z góry za odpowiedź :naughty:

Opublikowano

ja to bym raczej zalozyl ori czujniki parkowania bo te troche tandeta zalatuja,ale to kwestia gustu

Opublikowano
  • Autor

To był przykład....nie chce ich kupować, chodzi o malowanie sensorów. Oryginalnych też nie kupie w kolorze nadwozia

Opublikowano

bez problemu się je maluje. każdy lakiernik pomaluje taki czujnik, chyba ,że chcesz sam to zrobić to nie ma problemu.

Opublikowano

Kolego to zależy jakie czujniki. Te z aukcji którą podałeś podejrzewam że po pomalowaniu i założeniu usłyszysz piiiiii...piiiii. Musisz czytać w aukcji czy da się czujniki malować. Wiem że czujniki Valeo da się malować, ale kosztują 300zeta. Wtedy lepiej Ci kupić używany komplet ori. A czy ori da się malować to niech się już wypowie ktoś mądrzejszy.

Opublikowano

Ja malowalem ori czujniki i dzialaja bez problemu

Opublikowano
  • Autor

No własnie... mój problem to taki czy te czujniki samemu próbować malować spray'em czy dać do lakiernika ?

Jak samemu to jaką farbą itp.... przyznam że z lakiernictwem mam mało wspólnego, jak byłem małolat to modele malowałem z plastiku :naughty:

Opublikowano

Kolego,

1-matowienie, 2-odtłuszczenie,3-cienka warstwa podkładu do plastiku,4-cienka warstwa lakieru zasadniczego.

Jeśli masz auto w kolorze metalic to zamiast podkładu dajesz 2-ie cienkie warstwy koloru bazowego,a potem cienka warstwę bezbarwnego.

Miłej zabawy.

Opublikowano

nawet zadnego podkladu nie trzeba. dobrze odtluscic i prysnac spajem (mozna kupic w aso w kolorze swojego auta) i bedzie git.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za instrukcję, o taką odpowiedź mi chodziło : Git:

---------- Post dopisany 10-06-2012 at 00:04 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2012 at 08:09 ----------

Które wybrać? Elektromagnetyczne czujniki parkowania cofania EPS (2358867499) - motoAllegro

CZUJNIK/CZUJNIKI PARKOWANIA SZARY/CZARNY!JAKOŚĆ! (2378696016) - motoAllegro

CZUJNIK PARKOWANIA * SUPER WYSWIETLACZ SLIM LED * (2381446115) - motoAllegro

Aaaa i jeszcze jeden problem.... jak wygląda montaż czujników jak ja mam listwę ochronną na zderzaku? Nie będzie problemu z montażem? Te czujniki są na tej listwie?

Opublikowano

[h=1]PHANTOM BS-425

CZUJNIKI COFANIA PHANTOM BS-425 BS 425 (2340749670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/h]Jedyne niedrogie czujniki, które mogę polecić (również pod lakier). W moim avancie działają bez zarzutu już ponad 3 lata.

Jedna warstwa bazy + klar nie wywołuje pogorszenia parametrów - przynajmniej w tym konkretnym modelu.