Damian866 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam wszystkich mam problem z autkiem a mianowicie jadąc na każdym biegu w okolicach 1700 obrotów przy stałej prędkości odczuwam dziwne szarpania silnikiem, przy dodaniu gazu zwiększeniu prędkości jest ok.Czy ktoś posiadał podobny problem czy ktoś może wie co to może być jaka przyczyna???
martinus Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 może być, zależy czy była już robiona i i jaki przebieg...ja u siebie teraz wkładam wzmocnioną bo już zrobiła swój przebieg od fabryki i zgadza się z licznikiem
nastradamus Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja bym zaczął od pełnej diagnostyki silnika, wtedy będzie wiadomo czy z osprzętem jest wszystko ok... http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-30-vii-2008-a-12031/
Damian866 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 może być, zależy czy była już robiona i i jaki przebieg...ja u siebie teraz wkładam wzmocnioną bo już zrobiła swój przebieg od fabryki i zgadza się z licznikiem Aktualnie niby 172tys dwumas jeszcze na originale
martinus Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 no to masz odpowiedź kto może być jak najbardziej winowajcą przy czym lekkie drgania będą oznaczały, że już powoli się kończy i trzeba pomału myśleć coś....
lutas Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Równie dobrze może to być zanieczyszczony nastawnik - warto przeczyścić go nawet profilaktycznie.
michail55 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 w 2.0 tdi pd i 1.9tdi pd chyba nie ma juz takiego nastawnika jak dawniej:facepalm:
Pan Waldek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Sprawdź grupę 13 na vagu. Ja miałem szarpanie przez zdechniętą pompkę na czwartym cylindrze ( dawka powyżej 2.0). Po wymianie wszystko jak ręką odjął. Już byłem pogodzony z myślą o wymianie dwumasu. Jak będziesz zaglądał do pompek to niech od razu szpece wymienią Ci zestawy uszczelniaczy- koszt niewielki a efekt wart zachodu.
Damian866 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam wszystkich a jeszcze jedno pytanie? Czy te szarpanie może być wywołane zapchanym DPF,czy to nie ma nic wspólnego
michail55 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 calkiem mozliwe ale sie nie dowiesz nic poki nie zrobisz diagnostyki silnika
Rekomendowane odpowiedzi