Jump to content
0
Chadury89

Podłączenie wzmacniacza do CONCERT I

Recommended Posts

Witam:)

Chcialbym podlaczyc wzmacniacz do radia Concert, wzmak jest na kable RCA. Zastanawiam sie nad zakupem przejsciowki mini iso => MINI ISO - RCA OUT AUDI CHORUS CONCERT NAVI (2377200379) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale nie wiem w ktorym miejscu ja sie wpina. Przygotowalem fote i oznaczylem kazde wejscie ktore jest wolne i ktore jest zajete.

concerti.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wiecie od czego sa wejscia nr 1,2,3,4? i gdzie podlaczyc kostke mini iso zeby wzmak dzialal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podpinasz w miejsce górnej kostki. Rozpiska jest na forum.

Jak podepniesz ten adater to przestaną grać tylne głośniki bo biorą sygnał z tego wyjścia

To jest opis kostek twoje radio jest po lewej

8_1270297916.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

W gornej kostce mam wszystkie piny podlaczone, nawet nie wiem od czego. TYlnie fajnie graja wiec troche lipa. Da sie jakas przerobic kable od wzmaka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Według zamieszczonej rozpiski wlutuj wtyczki rca i masz tyle głośniki i wyjścia

C1 to złącze aktywnego tyłu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm tez nie wiem czy kupic radio czy takie cos do concertu.. a czy te radio normalnie bedzie ciagnac glosniki 4 ohm w przód? a wtedy tylne głosniki pod wzmaka i sub nowy pod wzmaka. a czy tez stary wzmacniacz bose moze byc przydatny do czegos ?? on ma 2 czy 4 ohm jedna lipa ze nie bedzie mozna nic kierowac z radia na suba tylko bas wszedzie taki sam jedynie to na wzmaku ustawic sobie

Share this post


Link to post
Share on other sites

U siebie dorobiłem kostkę do radia pod chinche na kabel RCA i do tego podpięte są przednie głośniki, które zasila zew. wzmacniacz, a tył napędza BOSE :)


[sIGPIC][/sIGPIC]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poczytaj na forum, jest tego cała masa...wiem bo byłem jakiś czas temu na tym etapie, na którym jesteś dzisiaj.


[sIGPIC][/sIGPIC]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Podłączyłem dodatkowy wzmacniacz i subwoofer zamiast oryginalnego i podczas odpalania pojazdu lub radia pojawia się nieprzyjemne puknięcie z subwoofera (membrama głośnika wychyla się wtedy dość dużo).

Przewody RCA i pobudzenie REM wzmacniacza zapożyczyłem z niebieskiej kostki oryginalnego subwoofera. Zasilenie wzm. z akumulatora.

Dodam że ten wzm. i sub. chodził w poprzednim pojeździe i tego nie było. 

Może ktoś coś wie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...