Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprężyny -40mm MTS i kółka 16" a 18"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Noszę się z zamiarem obniżenia autka A4 B5 Avancik. Na początku miał być gwint, ale to trzeba było turbinkę zmienić a to jeszcze coś i jednak padło na sprężyny. Teraz pytanie jak sprężynki z tytułu sie sprawdzą na autko? Pewnie latem na 18" będzie fajnie tylko na dziury uważać, ale jak jazda zimą przy seryjnej 16"? Może ktoś już to przerabiał i podpowie czy takie obniżenie zda egzamin czy jednak szukać jakichś sprężynek max -30mm?

Z góry Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam

Opublikowano

Da się jeździć, ale może rozejrzyj się na aukcjach za jakimiś innymi markami sprężyn i pomyśl o odpowiednich amorach. Sprężyny to już tak na stałe planujesz czy jednak w perspektywie jest ciągle gwint? Bo jak gwint to szkoda kasy na springi.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak stwierdziłem żę i tak niżej niż 3-4cm nie chcę schodzić więc jednak zdecyduje się na sprężyny na stałe, no chyba że kiedyś gwint w dobrej cenie gdzieś się znajdzie okazyjnie ;) . Wracając do tematu to mówisz kolego że te -40mm da się spokojnie ogarnąć jak po lasach nie będę jeździł ale zamiast MTSów to już lepiej coś na forum używanego kupić?

Opublikowano

Myślę, że -40 to optimum jak na nasze drogi...niżej to kwestia gustu...i dróg:wink:

Opublikowano
  • Autor

I przy -40mm nie będę musiał amorków zmieniać na jakieś sztywniejsze? No i jeżeli nie MTS to co z budżetowych sprężyn?

Opublikowano

Tez sie podlanczam do pytania, bo mam przod stanowczo za wysoko i chcialem wymienic sprezyny, ale tak w przedziale -20 do -40.

Mam w tej chwili 18" fele z 235/40, bedzie to dawalo rade na naszych drogach bez zmiany amorow ??