Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Dwa zimne przewody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po awarii i wymianie kompresora i osuszacza, klima nie działa. Przed awarią wszystko działało normalnie. Co dziwne oba przewody są zimne, nawet bardzo. Niestety nie możliwości odczytu błedów vagiem.

Opublikowano

O ktore przewody ci chodzi bo jesli te w komorze silnika obok podszybia to zawsze sa zimnne jak klima dziala!!sprecyzuj bardziej o co kaman??

Opublikowano

Tak, chodzi mi o dwa przewody HP i LP w komorze, które idą do kabiny. Wg tego co mi się wydaje to jeden powinien być zimny a drugi cieplejszy. W każdym razie, to że są zimne świadczy raczej o tym, że kompresor działa. Wszystko niby ok, tyle że powietrze leci ciepłe :-(

Opublikowano

jak masz oba zimne to pewnie wymieniles sam kompresor bez plukania ukladu- zapchala Ci sie dysza rozprezna opilkami lub innym szajsem dlatego oba przewody sa zimne. wymien dysze (na podszybiu z lewej strony w rurce wysokiego cisnienia w miejscu zlacza diagnostycznego) a przy okazji wrzuc fote ile na niej opilkow bylo bo przypuszczam ze bedzie FOOOLLL :decayed:

Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz. Jak przepłynąć układ ?

Opublikowano

wiesz co nigdy sie tym nie zajmowalem wiec nie wiem musisz poczekac na porady kogos bardziej oblatanego w temacie co do plukania ukladu pojezdz po serwisach popytaj.

jedno jest pewne jesli stara sprezarka sie zatarla i puscila opilki ktorymi jak przypuszczam zapchala sie dysza rozprezna to nowa wmontowana w uklad w ktorym sa opilki mogla juz niezle dostac po d*pie. jesli jakims cudem nowa sprezara nie doznala jeszcze uszczerbku na zdrowiu to radze nie uzywac klimy w ogole! w przeciwnym razie uszkodzisz kolejna sprezare najlepiej sciagnij pasek zebys przypadkowo nie wlaczyl zanim nie wyczyscisz ukladu.

sprawdz ten filtr/dysze rozprezna ile tych opilkow tam jest