Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem - aktywowałem sobie kilka opcji ale niektóre nie działają np:

- wyświetla mi poziom naładowania akumulatora na MMI ale zawsze jest 100% :(

- mimo przyjęcia kodowania dla aktywacji swiateł przeciwmgielnych względem skrętu kierownicy - nie działa :(

Też tak ktoś ma?

czy ustawiłeś tez w adaptacjach VCDS aby wartości były ok?

masz czujnik zmierzchu - funkcja doświetlania zakrętów działa tylko z tym czujnikiem.

---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ----------

Grześ jak zwykle strzelił pierwszy :grin::polew:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może aku masz faktycznie na 100% ? a co do doświetlania ja kodowałem i normalnie działa

---------- Post dopisany at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany at 20:09 ----------

Jak będziesz w okolicach Oświęcimia możemy się zgadać to spróbujemy zakodować

Opublikowano
Mam mały problem - aktywowałem sobie kilka opcji ale niektóre nie działają np:

- wyświetla mi poziom naładowania akumulatora na MMI ale zawsze jest 100% :(

- mimo przyjęcia kodowania dla aktywacji swiateł przeciwmgielnych względem skrętu kierownicy - nie działa :(

Też tak ktoś ma?

czy ustawiłeś tez w adaptacjach VCDS aby wartości były ok?

masz czujnik zmierzchu - funkcja doświetlania zakrętów działa tylko z tym czujnikiem.

---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ----------

Grześ jak zwykle strzelił pierwszy :grin::polew:

A co to znaczy "czy ustawiłeś tez w adaptacjach VCDS aby wartości były ok?"

Nie może być cały czas na 100%, ostatnio przez ok 2 godziny czyściłem, konserwowałem tapicerkę przy włączonej muzyce i cały czas mam 100%.

Czujnik zmierzchu mam. Światła mam ustawione na auto.

Znalazłem też coś interesującego, ale nie przyjmuje mi tutaj żadnego kodowania - za "słaby" kabel?

[/color]control_Head.jpg

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ----------

Dzięki Gibons za zaproszenie jak nie uda się jakimś innym/sprytnym sposobem to się odezwę do ciebie na priv.

Opublikowano

Aktywacja naładowania akumulatora :

07 Head Control--->ADAPTACJA 10---> Channel 02 ---> dodajemy +32 do istniejących wartości

lub

Kodowanie dla MMI Basic ( SYMPHONY/CONCERT)

56-Radio--->ADAPTACJA 10---> Channel 39 ---> dodajemy +16 do istniejących wartości

Opublikowano
  • Autor
Znalazłem też coś interesującego, ale nie przyjmuje mi tutaj żadnego kodowania - za "słaby" kabel?

control_Head.jpg

Co takiego znalazles ? co chcesz zmienić ?

Opublikowano

http://s22.postimg.org/t93dhpfel/control_Head.jpg

Co takiego znalazles ? co chcesz zmienić ?

Język na angielski, nie przyjmuje.

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

07 Head Control--->ADAPTACJA 10---> Channel 02 ---> dodajemy +32 do istniejących wartości

lub

56-Radio--->ADAPTACJA 10---> Channel 39 ---> dodajemy +16 do istniejących wartości

Odblokowałem to poprzez Zielone menu - z controlhead nie przyjmuje mi kodowania. Mam Bang and Olufsen, co ustawić?

---------- Post dopisany at 21:31 ---------- Poprzedni post napisany at 21:21 ----------

lub

adaptacja.jpg

Opublikowano
A w opcji CAR mozesz zmienic na angielski ?

W opcjach Car mam język angielski, menu mam po angielsku bluetooth też już mówi po angielsku, ale czasem jej się zdarzy "zagaić" po holendersku/niderlandzku :grin:

Ale jest tam też opcja dla języka Polskiego - działa to?

Opublikowano

2. Opcja działa przy właczonych swiatłach

tzn mam ręcznie je przełączyć z auto na mijania? Mi nie działa również doświetlanie zakrętów jak sie po zmroku włączą światła. Może to wynikać z tego że nie mam skrętnych xenonów?

btw

Nie działają mi również inne funkcje które powinienem mieć po kodowaniu.

1. alarm nie pipczy przy zamknięciu i otwarciu auta mimo że mam fabryczny i tą funkcję zakodowałem. Podobnie nie działa regulacja jasności oświetlenia diodowego oświetlenia podłogi . Na MMI mam tą funkcję widoczna ale szarą i nie moge nic zrobić. Pakiet jest fabryczny.

Opublikowano
  • Autor

Wlacz swiatła na postoju skręc kierownicą ( lewo-prawo) i sprawdz czy działają ci przeciwgielne .

Opcja uruchamia sie bodajze ponizej 40 km/h w czasie jazdy .

RESTART MMI robiłes po kodowaniu ? jesli masz fabryczny alarm to sprawdz czy masz fiycznie syrene ( podszybie)

Opublikowano
alarm nie pipczy przy zamknięciu i otwarciu auta mimo że mam fabryczny i tą funkcję zakodowałem

Pisałem już jakiś czas temu:

Aktywacją beep poprzez sygnał z syreny alarmu (jak posiadamy fabryczny )

46-Moduł Komfortu --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 63 ---> dodajemy +4 do obecnej wartości

Trzeba dodatkowo:

46 Moduł Komfortu -> Kodowanie -> Bajt 01 -> Bit 2 na 1

Bez tego nie działa

Zapomniałem co prawda sprawdzić kwetię fizycznej obecności syreny, ale skoro alarm działa (po zamknięciu auta, siedząc w środku po jakimś czasie zaczyna wyć) to syrena musi być ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie ,mam maly problem ,włączyłem kilka dodatkowych fukcji jak chocby test wskazówek i itp. ale powstał mi mały problem przy tych "zabawach",radio gra mi zdecydowanie ciszej - tzn, głośność maksymalna jest niższa o jakies 30 % ... gdzie mogłem cos namieszać... ?

Opublikowano
Witam Panowie ,mam maly problem ,włączyłem kilka dodatkowych fukcji jak chocby test wskazówek i itp. ale powstał mi mały problem przy tych "zabawach",radio gra mi zdecydowanie ciszej - tzn, głośność maksymalna jest niższa o jakies 30 % ... gdzie mogłem cos namieszać... ?

W zielonym menu masz suwaki, którymi regulujesz głośności poszczegolnych komponentów w mmi

Opublikowano

nie mam aktywowanego zielonego menu , właczałem ,tesowałem sobie dodatkowe funkcje vcp ,wiec raczej tam nic nie poprzesawiałem

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc vcp? VCDS?

Opublikowano

vag can pro ,podejrzewam ze przestawiłem rodzaj audio w aucie.... lub cos w tym stylu

Opublikowano

Nie grzebaleś nic w VAGu w kanałach?

Może przedstawiłeś cos w ustawieniach radia lub media w ustawieniach MMI?

Zrobiłeś reset jednostki?

Opublikowano

w mmi nic nie grzebalem ,mam zwykłe mmi bez navi ,wszystko jest normalnie ,resetu nie robiłem....

Opublikowano
w mmi nic nie grzebalem ,mam zwykłe mmi bez navi ,wszystko jest normalnie ,resetu nie robiłem....

Reasumujac,

Czyli nie masz MMi tylko radio koncert lub symfonię.

Zielonego menu nie masz - programowo

Zrób reset jednostki. Masz w pierwszym poście.

Zobacz w ustawieniach sound radia czy masz radio zciszone lub media podglosnione.