Opublikowano 7 Października 201312 l Wlacz swiatła na postoju skręc kierownicą ( lewo-prawo) i sprawdz czy działają ci przeciwgielne .Opcja uruchamia sie bodajze ponizej 40 km/h w czasie jazdy . RESTART MMI robiłes po kodowaniu ? jesli masz fabryczny alarm to sprawdz czy masz fiycznie syrene ( podszybie) Syrenę mam bo alarm wyje. W wolnej chwili sprawdzę co kolega arekp zaproponował. Ale dalej nie mam doświetlania zakrętów oraz regulacji jasności podświetlenia podłogi w pakiecie QQ1 mimo że pakiet jest fabryczny. Z tym podświetleniem to już dałem spokój i odkodowałem . Cały czas była na MMI wyszarzona ta opcja. Restart MMI robiłem VCDSem i nie pomogło. W wolnej chwili powalczę jeszcze z tym doświetlaniem ale jakoś słabo mi to wygląda
Opublikowano 8 Października 201312 l Autor Żle coś robisz Światła przeciwmgielne jako doświetlenie zakrętów (zależne od kąta skrętu kierownicy) 09-Cent.Elekt. ---> Coding-07 Long Coding Helper BYTE 4 Bit 0 zmiana z 0 na 1 Co do regulacji przestrzeni nóg to co masz w aucie ? MMI ? CONCERT ? Jaki masz kabel ?
Opublikowano 8 Października 201312 l Wlacz swiatła na postoju skręc kierownicą ( lewo-prawo) i sprawdz czy działają ci przeciwgielne .Opcja uruchamia sie bodajze ponizej 40 km/h w czasie jazdy . RESTART MMI robiłes po kodowaniu ? jesli masz fabryczny alarm to sprawdz czy masz fiycznie syrene ( podszybie) Syrenę mam bo alarm wyje. W wolnej chwili sprawdzę co kolega arekp zaproponował. Ale dalej nie mam doświetlania zakrętów oraz regulacji jasności podświetlenia podłogi w pakiecie QQ1 mimo że pakiet jest fabryczny. Z tym podświetleniem to już dałem spokój i odkodowałem . Cały czas była na MMI wyszarzona ta opcja. Restart MMI robiłem VCDSem i nie pomogło. W wolnej chwili powalczę jeszcze z tym doświetlaniem ale jakoś słabo mi to wygląda przy kablu 10.6.0 miałem problem żeby zakodować doświetlanie zakrętów, nie chodziło mi. po zmianie kabla na 12.10.3 od razu działa
Opublikowano 8 Października 201312 l Aktywacją beep poprzez sygnał z syreny alarmu (jak posiadamy fabryczny )46-Moduł Komfortu --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 63 ---> dodajemy +4 do obecnej wartości Trzeba dodatkowo: 46 Moduł Komfortu -> Kodowanie -> Bajt 01 -> Bit 2 na 1 Bez tego nie działa THX po zmianie bajta 01 już jest OK
Opublikowano 8 Października 201312 l Aktywacją beep poprzez sygnał z syreny alarmu (jak posiadamy fabryczny )46-Moduł Komfortu --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 63 ---> dodajemy +4 do obecnej wartości Trzeba dodatkowo: 46 Moduł Komfortu -> Kodowanie -> Bajt 01 -> Bit 2 na 1 Bez tego nie działa THX po zmianie bajta 01 już jest OK U mnie właśnie nie mogę tego bitu ustawić, daję "do it" i brak reakcji, mogę sobie go klikać i 50 razy. Resztę co mnie interesowało to ustawiłem: wsk. zegarów, doświetl zakrętów, itd.
Opublikowano 8 Października 201312 l Żle coś robisz Światła przeciwmgielne jako doświetlenie zakrętów (zależne od kąta skrętu kierownicy) 09-Cent.Elekt. ---> Coding-07 Long Coding Helper BYTE 4 Bit 0 zmiana z 0 na 1 Co do regulacji przestrzeni nóg to co masz w aucie ? MMI ? CONCERT ? Jaki masz kabel ? Mam VCDS 11.30 i MMI 2. Po zakodowaniu widzę opcję na MMI ale jest szara a nie czerwona i nie mogę do niej wejsć. Co do doświetlania zakrętów to pokaż mi prosze palcem co mam zrobić bo nie moę załapać co robię źle http://img802.imageshack.us/img802/1116/li2m.jpg
Opublikowano 8 Października 201312 l Autor Słabszy kabelek ibrak podpowiedzi W binary zmieniasz z 0 na 1 pierwszy z prawej a pozniej EXIT . Jakby nie poszło to powtarzasz i klikasz obok aby zapisało sie 1 a pozniej dajesz znowu na EXIT
Opublikowano 8 Października 201312 l Mam vcds 11.11 i taki sam kabel. lusterka zakodowalem ale nie grzeją, maty są, szyba tylna grzeje Próbuje zakodowac TPMS, tu przyjmuje tylko instrument, ABS nie przyjmuje kodowania, a w radiu są tylko cyfry i bity bez opisów o co kaman?
Opublikowano 9 Października 201312 l Mam vcds 11.11 i taki sam kabel. lusterka zakodowalem ale nie grzeją, maty są, szyba tylna grzeje Próbuje zakodowac TPMS, tu przyjmuje tylko instrument, ABS nie przyjmuje kodowania, a w radiu są tylko cyfry i bity bez opisów o co kaman? postaraj się jeszcze zakodować manualnie, czyli w miejscu gdzie jest long coding dodaj inne wartości heksadecymalne... może przyjmie? ja tak miałem przy starym kabelku 10.6 kilka lat temu, nie było bitów i podpowiedzi ale long coding przyjmował ok. odnośnie TPMS sprawdziłeś pompę czy jest kompatybilna? może masz start/stop system?
Opublikowano 9 Października 201312 l Słabszy kabelek ibrak podpowiedzi W binary zmieniasz z 0 na 1 pierwszy z prawej a pozniej EXIT . Jakby nie poszło to powtarzasz i klikasz obok aby zapisało sie 1 a pozniej dajesz znowu na EXIT http://img213.imageshack.us/img213/1916/15278347.jpg Podziałało Mam już doświetlanie ale co dziwne nie mam w okienku możliwości "zaptaszkowania" innych bitów niż ten co jest na podlinkowanym zdjęciu. Tylko 6 bit z trybem turystycznym MMI jest widoczny. Ale to nic. Najważniejsze że działa . i wielkie dzięki za pomoc
Opublikowano 9 Października 201312 l Autor Słabszy kabelek ibrak podpowiedzi W binary zmieniasz z 0 na 1 pierwszy z prawej a pozniej EXIT . Jakby nie poszło to powtarzasz i klikasz obok aby zapisało sie 1 a pozniej dajesz znowu na EXIT http://img213.imageshack.us/img213/1916/15278347.jpg Podziałało Mam już doświetlanie ale co dziwne nie mam w okienku możliwości "zaptaszkowania" innych bitów niż ten co jest na podlinkowanym zdjęciu. Tylko 6 bit z trybem turystycznym MMI jest widoczny. Tak jak pisałem masz starsza wersje VCDS i nie ma tam wszystkich podpowiedzi Ale teraz masz zakodowane .......................
Opublikowano 9 Października 201312 l Niestety jest za słaby kabel O jakim oznaczeniu kabel potrzebuje. 12.10.3. ? ---------- Post dopisany at 17:06 ---------- Poprzedni post napisany at 17:03 ---------- Mam vcds 11.11 i taki sam kabel. lusterka zakodowalem ale nie grzeją, maty są, szyba tylna grzeje Próbuje zakodowac TPMS, tu przyjmuje tylko instrument, ABS nie przyjmuje kodowania, a w radiu są tylko cyfry i bity bez opisów o co kaman? postaraj się jeszcze zakodować manualnie, czyli w miejscu gdzie jest long coding dodaj inne wartości heksadecymalne... może przyjmie? ja tak miałem przy starym kabelku 10.6 kilka lat temu, nie było bitów i podpowiedzi ale long coding przyjmował ok. odnośnie TPMS sprawdziłeś pompę czy jest kompatybilna? może masz start/stop system? Mam start/stop i zła pompę, poprostu się bawiłem aby zobaczyć cóż tego będzie, ale nie przyjmuje kodowania.
Opublikowano 9 Października 201312 l Lusterka działają, znaczy się jadno, bo prawe nie mam maty , nie wiedziałem A co do reszty to nowszy kabel działa tak samo. No ale i tak narazie nic TPMS nie będzie
Opublikowano 30 Października 201312 l Panowie gdzie zmienic zeby ledy sie tylko sciemnialy przy wlaczeniu kierunku, bo teraz jak wlaczam kierunek to sie wylaczaja ... Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4
Opublikowano 30 Października 201312 l piszę to bo dostałem kilka maili wcześniej odnośnie eko start-stop Jak to wyłączyć? Nie da się kodowaniem, albo kanałami, ale... Jak ktoś chce zdezaktywować eko (start-stop) wyłączanie się na światłach to musi zmienić sterownik MCE09 na ten z literka D Przez przypadek wpadłem na to (ASO w Krakowie też zachwycone odkryciem), błędów w silniku i innych sterownikach nie ma! nie wyłącza się już na światłach
Opublikowano 30 Października 201312 l Autor Ja znam kodowanie wylaczenia systemu START /STOP w benzynce 2.0 TFSI SILNIK 01 --- Długie kodowanie -> CODING 07 -> BYTE 5 --> Bit 6 dezaktywacja Dodatkowo wylaczyc mozemy przełącznik : MCE 09 --> Długie kodowanie -> CODING 07-> Byte 20 --> Bit 2 dezaktywacja
Opublikowano 30 Października 201312 l http://img403.imageshack.us/img403/74/11916791.jpg Dzieki Grzesiu Jakbyś ten tego jeszcze z linijka do błotników podszedł i zmierzył te emblematy .....