Opublikowano 7 Stycznia 201610 l Autor Kabel vag 12.12 made by ChRL zrob jakis scan z auta webasto chodzi ?
Opublikowano 7 Stycznia 201610 l To ja chyba coś pomieszałem. Myślałem, że ten zawór można uruchomić niezależnie czy jest webasto czy nie. U mnie go nie ma.
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Channel 002: Installation List II (MMI Functionality) +00001 = Left-Hand-Steering (LHD) [standard] +00002 = Vehicle Identification Number (VIN) available +00004 = Avant (PR-K8D) +00008 = Oil Level Display available +00016 = Digital Radio (DAB) Video Transmission ???????????????? +00032 = Battery Status Display active Panowie w aucie mam MMI 2g z tyłu jest tuner cyfrowy więc w kodowaniu 002 muszę uwzględnić +00016? Czy to chodzi o jakieś inny tuner który posiada video transmisje?
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l takie radio mam http://www.f-knaviexpert.co.uk/product/mmi-2g-dab-radio-tuner-with-plugplay-wiring-audi-a4-a5-a6-a8-q7/
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Autor takie radio mam http://www.f-knaviexpert.co.uk/product/mmi-2g-dab-radio-tuner-with-plugplay-wiring-audi-a4-a5-a6-a8-q7/ OK A na MMI masz wybor DAB FM AM ?
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l tak jest jest, w Niemczech odbierało w PL niestety pokazuje jakieś stacje z przekreślonym nadajnikiem i cisza
Opublikowano 11 Stycznia 201610 l nie mogę nigdzie znaleźć jak wyłączyć komunikat i ten cholerny sygnał - "Pamiętaj aby wyłączyć zapłon, akumulator może się rozładować" (coś w tym stylu) - pojawia się on momencie kiedy zapłon jest włączony i zostaną otwarte drzwi.. - model po lifcie może ktoś pomóc i jeszcze jedno pytanko, jak powinno wyglądać kodowanie LED - kiedy zostanie kierunkowskaz włączony gaśnie LED, po wyłączeniu się zapala.. rozumiem że to jest to kodowanie wersja US? - model przed liftem https://youtu.be/EMTCTJgMVBQ?t=34s coś takiego uzyskać Edytowane 11 Stycznia 201610 l przez Qoral
Opublikowano 11 Stycznia 201610 l nie mogę nigdzie znaleźć jak wyłączyć komunikat i ten cholerny sygnał - "Pamiętaj aby wyłączyć zapłon, akumulator może się rozładować" (coś w tym stylu) - pojawia się on momencie kiedy zapłon jest włączony i zostaną otwarte drzwi.. - model po lifcie może ktoś pomóc i jeszcze jedno pytanko, jak powinno wyglądać kodowanie LED - kiedy zostanie kierunkowskaz włączony gaśnie LED, po wyłączeniu się zapala.. rozumiem że to jest to kodowanie wersja US? - model przed liftem Tego dźwięku nie da się wyłączyć na stałe Trzeba nacisnąć prawą manetkę z boku i wyłączy ten dźwięk do następnego otwarcia drzwi Edytowane 11 Stycznia 201610 l przez skotmen
Opublikowano 11 Stycznia 201610 l nie mogę nigdzie znaleźć jak wyłączyć komunikat i ten cholerny sygnał - "Pamiętaj aby wyłączyć zapłon, akumulator może się rozładować" (coś w tym stylu) - pojawia się on momencie kiedy zapłon jest włączony i zostaną otwarte drzwi.. - model po lifcie może ktoś pomóc i jeszcze jedno pytanko, jak powinno wyglądać kodowanie LED - kiedy zostanie kierunkowskaz włączony gaśnie LED, po wyłączeniu się zapala.. rozumiem że to jest to kodowanie wersja US? - model przed liftem Tego dźwięku nie da się wyłączyć na stałe Trzeba nacisnąć prawą manetkę z boku i wyłączy ten dźwięk do następnego otwarcia drzwi ale widziałem ostatnio też audi a4 b8, tez po lifcie i nie miała takiego komunikatu z sygnałem
Opublikowano 12 Stycznia 201610 l wie ktoś może czy da się jakoś przekodować to beznadziejne wyświetlanie stacji radiowych - żeby np. usunąć rodzaj radia (pop, itp) a finalnie nazwa radia + np. grany utwór widoczny był na całej linii zamiast się przewijać.
Opublikowano 12 Stycznia 201610 l Czy jest mozliwosc zmiany wartosci wolnych obrotow silnika w 1.8 tfsi ? Oraz czy da sie odblokowac klamke bagazbika bo pilotem sie otwiera natomiast klamka nie dziala.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l ostatnio zauważyłem taka sytuacje , jadę w trasie w dzień (w południe ) światła świecą tylko dzienne włącznik ustawiony na auto , zaczyna lekko mżyć kropić deszcz no to włączam wycieraczki na auto z średnia czułością i jak dojeżdżam do świateł to widzę na pojeździe poprzedzającym mnie że mam zapalone światła xenonowe czyli krótkie ( w środku przyciski nie są podświetlone tylko zegary ) jak wyłączę wycieraczki na zero to po chwili wyłączają się xenony . Na zewnątrz jest dość jasno i czujnik nie uruchamia xenonu tylko tak jakby automatycznie go włączał w chwili włączenia wycieraczek na auto . Da się to wyłączyć tak aby się zapalały tylko przy zmroku tak jak jest normalnie a po włączeniu wycieraczek na auto żeby się nie włączał xenon ?
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Wydaje mi sie kolego ze to akurat jest spoko, bo zgodnie z przepisami w trakcie deszczu swiatla powinny byc wlaczone Uruchamia je Ci czujnik deszczu.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Kolego są to tak zwane światła deszczowe. Do wyłączenia w MCE-09 w długim kodowaniu, tam gdzie światła autostradowe.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l da rade zkodowac podgrzewane fotele tak, aby po kazdym ponownym odpaleniu auta byly zawsze automatycznie OFF (jesli przed zgaszeniem zostawie je wlaczone)???
Opublikowano 19 Stycznia 201610 l dokładam: Uaktywnienie poziomu naładowania akumlatora za pomoca zwykłego VAG506M w Audi A4 B8 2011 (radio concert) Radio - 56 Adaptacja - 10grupa 39 (pisać ten numer)wpisać wartość: 65529 i potwierdzic (oryginalnie było 65519)u mnie działa
Opublikowano 25 Stycznia 201610 l Witam Miałem kilka razy taką sytuacje że wkładam kluczyk w pozycje zapłonu,robi test i wyskakuje bład. Oil sensor deactivate . Po odpaleniu znika .Olej jest prawidłowy miedzy min a max .Z tego co mi wiadomo to ja tam żadnego czujnika nie mam w tej wersji ? Co to może być?