komoornik Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Pytałeś już o to http://a4-klub.pl/index.php?/topic/271003-montaz-i-dzialanie-ads-audi-drive-select-2008-2012/page-29#entry4861236 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRejo Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czy ktoś słyszał coś o możliwości wyłączenia automatycznego gaśnięcia silnika po otwarciu drzwi kierowcy? Taki "ficzer" jest w poliftach. Gdyby ktoś się nad tym zastanawiał, trzeba przestawić bajt 15 w module komfortu na 00. czyli idzie to tylko zrobić przez komputer ? Macie może jakiś program który to ogarnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Tak, tylko zmiana kodowania. Powinien to ogarnąć każdy z VCDS, ewentualnie ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Taki "ficzer" jest w poliftach. Skąd takie info ? Masz jakąś stronę z opisem ? Edytowane 6 Lipca 2016 przez Sensei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Występowało w poliftowym egzemplarzu brata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRejo Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Dzięki za info później spróbuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Dzięki za info później spróbuję Daj znać czy działa. Fajny bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ale fajnie, że silnik gaśnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ale fajnie, że silnik gaśnie? Ja wiem. I tak faktycznie trzeba kluczyk ze stacyjki wyciągnąć. Ale na + staje przed drzwiami sklepu wiejskiego po piwo wyskakuje z auta i .... Nie wiesz co potem? Uruchamia się auto z kluczyka czy działa to jak S/S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Z tego co pamiętam to trzeba było ręcznie odpalać auto. I własnie wszystko się rozchodziło o to, żeby to cholerstwo wyłączyć bo tylko irytowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio7934 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Panowie Da się włączyć informację gdy światła mi się automatycznie włączą to na liczniku będzie się paliła kontrolka świateł ? W b7 się dało a tu nie widzę takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A po co taka informacja? Każde B8 ma DRL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiq Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 na liczniku będzie się paliła kontrolka świateł A masz na liczniku w B8 taką kontrolkę? Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio7934 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Tyle to ja wiem z tym ze chcialbym mieć taką informacje na liczniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiq Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A masz na liczniku w B8 kontrolkę, żeby ją zaświecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwadrian Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Kontrolka na włączniku świeci się cały czas przy włączonych DRL, jak rozpoznać kiedy (przy włączonych DRL i AUTO) włączą się światła mijania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Nie pamiętam już, ale sam napis Auto zmienia kolor? A na pewno można też spojrzeć na diody w lampce podsufitki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiq Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 No przecież napisałem w moim poprzednim poście jak rozpoznać. Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwadrian Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) No przecież napisałem w moim poprzednim poście jak rozpoznać. Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka: No tak ale jak masz włączone światła do jazdy dziennej to kontrolka jest już na zielono, pomimo, że mijania są wyłączone. Chodzi o to, jak rozpoznać, kiedy czujnik zmierzchu załącza swiatła mijania przy włączonych DRL przy których kontrolka na włączniku jest już na zielono. Edytowane 12 Lipca 2016 przez iwadrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiq Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 No tak ale jak masz włączone światła do jazdy dziennej to kontrolka jest już na zielono, pomimo, że mijania są wyłączone. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie zapala się na zielono dopiero jak załączą się światła mijania. Wcześniej jest podświetlona razem z całym przełącznikiem na czerwono. Przyjrzyj się dokładnie, bo nie sądzę, żeby u Ciebie było inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi