Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

2x ozonowanie 1x czyszczenie srodkiem, sprawdzenie wezka a woda nie kapie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z klimą. Śmierdzi starą szmatą. Dodatkowo dzisiaj zaobserwowaliśmy, że woda nie spływa. Gość od klimy rozebrał dywanik od pasażera, rzekomo rurka nie była wpięta w odpływ. Wpiął, wypiął korek, sprawdził. Potem wygłuszenie spodu i też niby sprawdził. Zrobiliśmy drugie w tym sezonie ozonowanie i wlał środek kanałem, którym wchodzą dwie aluminiowe rurki i jest taka guma ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ), ale ten środek poleciał na dywanik.

Samochód chodził 30 minut na ozonowaniu, potem jeszcze trasa i chwile pod domem i wraz woda nie leci. Odpływ sprawdzony od wężyka wychodzącego nad nogami pasażera. Co to może być ? Gdzie dalej szukać przyczyny ?

Jak się wyłączy klimatyzację to czuć stęchliznę. Auto jest z 2006 roku.

Opublikowano

Może ten odpływ nie jest jednak drożny, sprawdzili to dokładnie?

Opublikowano

u mnie już 3 razy w tym roku klima odgrzybiana, odpływ drożny a sytuacja bez zmian tak jak u kolegi Ryban :kwasny:

---------- Post dopisany at 07:54 ---------- Poprzedni post napisany at 07:53 ----------

zuważyłem tylko, że jesienią czy zimą jeżdżąc na klimie nie tego smrodu :eusathink:

Opublikowano

Ten smród można łatwo zlikwidować. Jak włączę ogrzewanie po klimatyzacji na 28*C samochód pochodzi z 10 minut i brzydki zapach znika. Nasila się to podczas deszczu, jeszcze bardziej śmierdzi.

Nie wiem co jeszcze można zrobić w tej sprawie ? Dzisiaj zaglądałem pod samochód wody po pracy klimatyzacji nie ma :/. Spróbuję zrobić dłuższy odcinek. Nie wiem gdzie ona się podziewa.

---------- Post dopisany at 12:59 ---------- Poprzedni post napisany at 12:52 ----------

http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/b5-aeb-brzydki-zapach-wylaczeniu-klimatyzacji-927/index5.html hm wcześniej nie widziałem tego ostatniego postu. Spróbuję zrobić tak jak napisał kolega Szefcio. Tym razem sam się pobawię, zdejmę schowek i kupię środek.