salaj11 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 witam mam problem z moca jak jest na zewnatrz gorąco tak ponad 28 stopni to auto muli jak bym jechal z przyczepa dzieje sie tak jak wlacye klimatyzacje turbo chodzi imm tez chyba jest git bo jak jest chlodniej to sie zbiera ze az milo pompa po regeneracji n75 wymieniony podciśnienie jest dzieje sie to tylko jak jest mega goraco i jest wlaczona klima natomiast jak jest chlodniej ok 20 stopni i wlacze klime to chodzi normalnie czyli wkręca się na obroty i ciągnie ładnie do 4 tys obrotów, jak jest gorąco to tez sie wkręca ale ogólnie jest jakiś słabszy muszę więcej gazu dodawc i jest glosniejsza praca chyba viskozy prawie jak w f'16 prosze o jakies podpowiedzi
kubson Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Kopci na czarno jak łapie tego muła ?
salaj11 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 raczej nie no chyba ze mu wcisne ale rozwin swoja mysl to sprawdze dokladnie
kubson Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Wyczyść intercooler może być tak, że przy tej temperaturze nie wyrabia no i wtedy będzie muł.
salaj11 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 IT jest czysty już to sprawdzałem a o co ci chodziło z tym dymieniem myślisz że może gdzieś wtryski leją lub jest jakaś nieszczelność ?? wtryski trudno powiedzieć mam podniesioną lekko jedną korekcję na wtrysku 1,7-1,8 dziury raczej nie ma bo sprawdzałem lub jej nie widzę na pewno muszę sprawdzić to dymienie bo powiem ci że mam lekko okopcone końcówki rur wydechowych ale nie wiem czy to jest norma
kubson Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 jak by intercooler nie chłodził to też by kopcił na czarno ale mówisz, że czysty więc ja już odpadam ps. ile Ci ten silnik pali w A8 ?
salaj11 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 czytałem na forum passata że jest przekaźnik od chyba kompresora klimy który przy ruszaniu na chwilę wyłącza kompresor po to aby silnikowi było lżej ale nie wiem czy to prawda i który to jest przekaźnik
Rekomendowane odpowiedzi