Cristoforo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam, Problem taki...jak ustawiam nawiew LO wieje chłodnym powietrzem czyi prawidłowo a jak ustawię 18C to wieje ciepłym wręcz mocno ciępłym praktycznie nie ma różnicy czy to 24 czy 18C...klapy wszystkie chodzą i słychać...klima działa..nie mam Vaga tylko zwykły skaner i nie pokazał żadnych błędów..do Vaga będę miał dostęp w tym tygodniu... Pewnie któryś z silniczków nawala itd. i pytanie czy są jakieś silniczki odpowiedzialne za tą pracę ale trzeba demontować deskę w audi a4 b6 2001 ????????????????????? czy można jakoś inaczej do tego się zabrać bo mnie przeraża demontaż dechy... konsolę środkową mam już wyjętą schowek i pod kierownicą panel czy to wystarczy? Będę wdzięczny za pomoc
jarek_ns Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Jak nie masz błędów w sterowniku klimy to podejrzewam że wystarczy zrobić nastawy podstawowe klap klimatyzacji. Wchodzisz do grupy 08. Potem Basic Settings dajesz 001 i GO. Przelecą wartości i na koniec będą same zera. Potem sprawdź jak działa klima. Warunek konieczny to brak błędów w sterowników. A temat był omawiany wiele razy.
Cristoforo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ponoć zwykły skaner nie pokaże błędów tak dokładnie jak VAG na skanerze wyszło mi 0 0 0 0 a pod zerem były jakieś 201 145 148 152 tyle wskazał mi skaner czekam na VAG więc będzie lepsza diagnoza przyczyna taka, że 18C Leci bardzo ciepłe powietrze ze wszystkich jednoczesnie kratek...reszta działa ok
jarek_ns Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 dlatego zrób nastawy. Napisz jaki masz skaner to poszukam czy nie ma możliwości przeprowadzenia nastaw podstawowych.
Cristoforo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 skaner to Dominator CAN BUS KWP2000 KWP1281 I są tam nastawy
Cristoforo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 dziś wymieniałem radio na 2DIN i wymieniałem oczywiście panel klimatronica ...po podłaczeniu jakby wszysto wróciło do normy..zobaczymy jak jutro rano
verpa Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Cristoforo nie wiem czy dochodza wiadomości do Ciebie, chyba nie. moj kom 791552285
Rekomendowane odpowiedzi