Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Za co odpowiada ten element i czy faktycznie jest jakaś nieszczelność?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie nurtuje mnie jedna rzecz, a mianowicie w komorze silnika na ścianie grodziowej praktycznie na środku widnieje takie "ustrojstwo",

przypuszczam, iż ma to związek z układem doładowania ale w czym rzecz, po poruszeniu tego całego elementu który wchodzi w ścianę słychać posykiwanie powietrza. Jak puszcze ustaje, a jak np. złapię i ruszę delikatnie w prawo to zaczyna upuszczać powietrze. Nie dobierałem się do tego jeszcze, wpierw chcę uzyskać jakieś info. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

IMG_20120627_105127.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Podpinam sie, tez zastanawialem sie co to jest :D

Opublikowano

Dokładnie nie zaznaczyłeś o co Ci chodzi ale chyba o ten grubszy wężyk-rurkę plastikową zaślepioną zielonym koreczkiem ...

To jest rurka która idzie od pompy Vacum do serwa (wspomaganie hamulca) jak ją poruszasz to zasysa powietrze gdyż robi się nieszczelność w układzie ..a ten wężyk cieńszy w oplocie idzie na zawór N18 i N75..stan jego jest opłakany

Opublikowano

Tak dokładnie o tą rurkę która wchodzi w ścianę grodzi, to że zassało trochę powietrza ma jakiś wpływ na hamulce?

Opublikowano

Gdy byś go wpućcił sporo i nie palił silnika i na cisnoł na hamulec to by był wysoki -twardy i nie skuteczny jeśli zapalisz silnik to sobie zaraz pompa Vacum wypompuje wpuszczone powietrze i będzie ok...:smiley:nic się nie stanie

Opublikowano

Dzięki za info, czyli rozumiem tak ma być i nie szukać dziury w cały, a wężyki idą do wymiany wszystkie:wink:

Opublikowano

Tak to normalny objaw jak pokręcisz tą rurką ...Ona jest osadzona w takim kołnierzu gumowym i jak za bardzo nią skręcisz na bok to traci szczelność a te wężyki w oplocie to posprawdzaj pozostałe jak są w podobnym stanie to powymieniaj wszystkie na nowe ...Ja zastosowałem silikonowe i jest:good:

coś takiego

Podciśnienia - re5pect.pl - RACE, RALLY, DRIFT, 1/4 MILE, RALLYCROSS etc.

ale decyzja należy do Ciebie .....:hi:

Opublikowano

ile m takich przewodow potrzeba i jakiej grubosci zeby wymienic wszytskie?

Opublikowano
ile m takich przewodow potrzeba i jakiej grubosci zeby wymienic wszytskie?

1,5m wężyk 3mm

1m wężyk 5mm

uwaga przy ściąganiu starych by coś nie złamać lub urwać .....

Opublikowano

a 4 mm tam czasem nigdzie nie ma?