Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dźwięk syczenia w okolicach przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Zaobserwowalem ze za kazdym razem przy dodaniu gazu,(sprawdzalem recznie na zewnatrz) w okolicach przepustnicy slychac krótki dzwiek jakby syczenia tzn pojawia sie na chwile a potem znika .Tak mysle ze moze jakis przewod jest nieszczelny ale strasznie ciezko jest to zlokalizowac . Czy jest to moze normalny objaw czy jakas usterka ?

Opublikowano

Ja też słyszę takie jakieś syczenie ale stwierdziłem że to słychać jak benzyna przepływa przez regulator ciśnienia paliwa. Jak położyłem palec na regulatorze ciśnienia to syczenie ucichło. Sprawdź u siebie. Na zdjęciu zaznaczyłem strzałką gdzie położyłem palec. Jest tam takie jakby wgłębienie to spróbuj to zatkać palcem i posłuchaj czy ucichnie.

Foto1.jpg

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem to nie to . U mnie slychac wyraznie gdzies przy przepustnicy .Nawet odnosze wrazenie ze ,odglos dochodzi z wnetrza kolektora przy przepustnicy.

Opublikowano

Powietrze wlatuje przez przepustnice to musi byc go słychać jak zasysa.Na forum passata jest o tym temat i potwierdzono tam ze tak ma byc.

Opublikowano

Weź nabierz nagle powietrza w płuca, to Twoje wymęczone nikotyną płuca również zaświszczą. ;-) Tak samo jest z silnikiem spalinowym - otwierasz gwałtownie przepustnicę to i słychać przez chwilę wzmożone zasysanie powietrza. Ciężko wyliczyć zużycie powietrza w samochodowym silniku spalinowym, ale nie pomylę się chyba wiele jeśli napiszę, że zużywa-przepompowuje kilkaset litrów na minutę.

Opublikowano

sprawdz DV-kę

Opublikowano
  • Autor
sprawdz DV-kę
z miesiac temu wymienilem + ten cienki przewod ktory sie laczy z kolektorem i nic
Opublikowano

w takim razie pozostaje sprawdzenie szczelnosci dolotu

Opublikowano

Może uszczelka między kolektorem, a przepustnica się wysrała.

Opublikowano
  • Autor
w takim razie pozostaje sprawdzenie szczelnosci dolotu
Dokladnie sprawdzilem wszystkie te gumowe rury,zlacza i itp . Co do uszczelki od przepustnicy ,przeczyscilem i zasylikonowalem -dalej nic. Widocznie jak napisano powyzej:tak ma byc