Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wydajność kompresora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do czego potrzebujesz tego kompresora ?

Mój brat sobie kupił podobny w obi.. butla ciut przy mała jak na dłuższe zabawy z malowaniem.

Opublikowano

Głównie mi chodzi o małe sprawy typu pompowanie kół, klucz udarowy, jakiś młotek czy tam inne narzędzia, ale szwagier ma też pistolet do malowania, więc może też się zdarzyć coś przemalować, typu jakiś błotnik, zderzak w jakimś trupie (i tu nie wiem czy taki kompresor by wydolił). Taki do prac domowych kompresorek.

Opublikowano

Powiem Ci, że do długotrwałych prac może być ciut wkurzający bo będzie ciągle chodził i nabijał powietrze :facepalm: a to gówno stuka niemiłosiernie :decayed:

50 butla to ciut mało, ale do takich pierdółek będzie ok.

Masz ciśnienie maksymalne 8 bar.. więc pneumatem coś przekręcisz...pomalować też pomalujesz bo tam nawet nie potrzebujesz połowy tej wartości z tym, że musisz się liczyć z częstym nabijaniem butli.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ;-)

Opublikowano

z taka wydajnością to ja nie wiem czy do pneumata w ogóle da rade sie wyłączyć a nawet przy ciągłym nabijaniu czy da rade utrzymać ciśnienie.

Opublikowano

Dlatego właśnie się zastanawiam czemu nie podają wydajności na wyjściu...

Opublikowano
z taka wydajnością to ja nie wiem czy do pneumata w ogóle da rade sie wyłączyć a nawet przy ciągłym nabijaniu czy da rade utrzymać ciśnienie.

Przekręci :wink: na zbiorniku 25 L miałbym obawy..ale przy 50 da radę, ale będzie się męczył.

Gość B7rulez
Opublikowano

Nie ma nic bardziej wkurwiającego niż to co chwilę włączające się gówno!

Opublikowano

Tak, ale kompresor z butlą 100 L kosztuje więcej i miejsca zajmuje też nie mało :wink:

Gość B7rulez
Opublikowano

Ja mam butle 250 :decayed: więc mi nie mów o miejscu, :)

Opublikowano

Pomalować pomalujesz choć bez odwadniacza może ci wodą bluzgać.....Pneumatem nie zrobisz nic.....

Opublikowano
Ja mam butle 250 :decayed: więc mi nie mów o miejscu, :)

W ojca w garażu też stoi 250 i zajmuje całą przestrzeń pod schodami :decayed: