Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zabudowa audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W mojej a4 brak konkretnego naglosnienia . Mam do Was prosbe o ocene mojego pomyslu na audio .

1. Jednostka Alpine o mocy 4x50 Watt

2. Glosniki przod 13 Powerbass z tweeterami o mocy 50 Watt .

3. Tyl drzwi 16 Helix o mocy 70 Watt .

4. Pólka 6x9 Jbl o mocy 100 Watt .

Czy taki audio bedzie juz fajnie gralo ?

I jak wyglada sprawa z montazem 16 w drzwi tylne , jesli nie mam nawet otworow pod glosniki ?

Dziekuje za wszystkie uwagi . Pozdro

Opublikowano

1. Radio Kwestia gustu

2. jak się bawić w głośniki w przodzie to odrazu wstawiać 16', zobacz temat krychy w dziale warsztat

3. Jak zrobisz dobry przód zostanie Ci tylko wsadzić suba to bagaja i dyskoteka gra.

Ktoś montował 16stki elipsy w tylne drzwi... przykręcił chamsko do boczka... ani to wygląda, na temat dzwięku można sie jedynie domyślać. :facepalm:

Opublikowano

Drzwi przednie obowiązkowo 16ki i wygłuszenie i nie przykrecane do boczka

Opublikowano

witam

Zależy ile kasy chcesz przeznaczyć na sprzęt i co chcesz osiągnąć? Taki zestaw jaki podałeś raczej cię nie zadowoli. Ja bym zaczynał od postaw czyli wygłuszenia drzwi(połowa sukcesu). Głośniki z półki wyrzucił oraz z tylnych drzwi a zainwestował w przód.

Opublikowano
  • Autor

Pytanie do posiadaczy b5 lift . Czy przy montazu glosnikow 6x9 trzeba wiercic cos w tym kawalku blachu pod polka czy sa jakies otwory do ktorych beda pasowac ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie jestem posiadaczem b5, ale dam Ci dobrą radę. Daruj sobie głośniki 6x9, każdy audiofil Ci to powie! To wynika także z fizyki, dokładniej źródła i przenoszenia fal oraz akustyki. Posłuchaj kolegi i najpierw zainwestuj w dobry przód, drzwi - średnio-niskotonowe + wygłuszenie, słupki - tweetery, wszystko pod zwrotnice. Jeżeli efekt nie będzie Cię zadowalał, pomyślisz o tyle, ale ręczę, że będziesz zadowolony. Do bagażnika monoblock + subwoofer, najlepiej konstrukcja zamknięta. Na rynku jest sporo fajnych zestawów, polecam Powerbass S6C lub podobne Hertza, Helixa, DLS-a.

Opublikowano

Ja nie polecam PB L6C:wink: poprostu nie daja basu tyle ile powinny:whistling: nawet pod wzmakiem

Opublikowano

Bo to są głośniki średnio-niskotonowe, co innego gdyby były stricte głośnikami niskotonowymi. Od basu jest subwoofer w bagażniku:wink:

Opublikowano
Bo to są głośniki średnio-niskotonowe, co innego gdyby były stricte głośnikami niskotonowymi. Od basu jest subwoofer w bagażniku:wink:

mylisz sie i to bardzo:wink: sub gra pasmo najniższe, średnich niskotonowych nie zagra:wink: a te głosniki też kiepsko je grają, a to jest odczuwalne:wink:

Opublikowano
Pytanie do posiadaczy b5 lift . Czy przy montazu glosnikow 6x9 trzeba wiercic cos w tym kawalku blachu pod polka czy sa jakies otwory do ktorych beda pasowac ?

Trzeba ciąć!