Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9tdi brd + fmic STAGE2 + Wykres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc Mirek zrobił mi bardziej płasko wstający wykres i od razu lepiej się samochodem jeździ

lepiej? jak tam dolu to w ogole nie ma... fakt góra ladnie sie jedzie.

Opublikowano
  • Autor

jak napisalem tak wlasnie chcialem aby moment byl bardziem plaski.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No dolu to za bogatego to nie ma ale klient nasz pan to tak jemu zrobili wiec nie ma czego sie czepiac:) A jednak moj walek byl zdrowy tylko pseudo mechanior spier....... robote

Opublikowano
  • Autor

zgadza sie. jezdzi mi sie lepiej teraz wiec jestem zadowolony.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

super wynik :thumbup1: 200ps i 400Nm Ecu Projekt to porzadna firma,jak bede robil nastepne audi to do nich pojade

Opublikowano
  • Autor

Panowie już od dawna mam problem z autem. Zauważyłem jakiś czas temu że silnik zaczął jak by dudnić na postoju i w czasie jazdy także słychać efekt jak by tuby. Przy wkręcaniu na obroty jest ewidentnie głośniejszy niż 1.9tdi od znajomych. Przy schodzeniu z obrotów także buczy. Wymieniłem już wałek rozrządu i szklanki jak i PD i teraz jest nawet minimalnie głośniej niż przedtem. Miał ktoś z was podobny przypadek albo słyszał. Już mi ręce opadają nie da się tym autem komfortowo jeździć:doh:

Może na to ma jakiś wpływ FMIC i większe turbo oraz podniesiona moc? Po przekodowaniu na automata(seryjna mapa) praca silnika jednak się nie zmienia:thumbdown:

Opublikowano

200 Ps musi burczeć ! Skąd jesteś to możemy porównać , bo mój jest też głośniejszy niż seria ,ale bez przesady. Wydaje mi się ,że Fmic robi wiecej hałasu niż ori IC ,a turbo tylko trochę.

Opublikowano
  • Autor

Jestem ze śląska dokładnie lubliniec a ty? Chętnie podjadę gdzieś nawet dalej dla porównania:wink:

Opublikowano

Puma

to już nie jest seria :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ja rozumiem ale żeby chodził jak kombajn przy okazji:doh:

Opublikowano

a sprężarka klimy albo pompa wody nie jest na wykonczeniu???

Opublikowano
  • Autor
a sprężarka klimy albo pompa wody nie jest na wykonczeniu???

Sprężarka klimy właśnie się odzywa od jakiegoś czasu. A co to ma wspólnego z tym?

Opublikowano

siostry mercedec b klasa też chodził jak traktor po wymianie sprężarki klimy wszystko ucichło

Opublikowano
  • Autor

U mnie jakaś rolka się odzywa właśnie ale wątpie że by to miało powiązanie z tym

Opublikowano
Ja rozumiem ale żeby chodził jak kombajn przy okazji:doh:

Niestety "ten typ tak ma :decayed: "... nie mogłem się przyzwyczaić na początku do "twardego" dźwięku .

Opublikowano
  • Autor

Powiem wam że co raz bardziej odechciewa mi się tego auta przez tą pracę silnika. Moc mocą ale te auto przestaje być komfortowe. Panowie co o tym sądzicie że przy tej mocy jak mam od turba seryjnej średnicy rurę praktycznie do połowy auta gdzie dopiero łączy się z wydechem z 2.5 TDI może to powoduje takie dudnienie? Za dużo spalin za mala średnica wydechu

Opublikowano

Jestem z Gostynia Wlkp , to juz ładny kawałek , ale gdybyś kiedyś leciał daj znać , możemy porównać . Co do glosnosci , są obroty gdzie buczy i gdzie jest cicho np 130 km/h / 2500 rpm jest cisza , a np przy 2200-2300 jest glosniejszy .

Opublikowano
  • Autor

Nie tak daleko to nie ma sensu. U mnie silnik ogólnie w całym zakresie pracuje bardziej basowo. Ale przy maks momencie zaczyna bardzo dudnić. A jaki masz wydech? Dudni ci z filtra powietrza?

Opublikowano

Wydech ori . Ogólnie dźwięk bardziej basowy ,ale nie dokuczliwy. Chyba nie dudni , muszę sprawdzić.

Opublikowano

trzeba było benzyne kupic. było by cicho:wink: