Krystian2290 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Witajcie , mam pewien problem iż wrzucam jedynke i chce mu depnac puszczam szybko sprzeglo i w gaz Audi ostro rusza i z ruszeniem mocny trzask/uderrzenie ( jakby uderzenie ręką w ścianę regips hehe -->porownanie takie) co to moze byc ? Dzieki z góry
michail55 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 moze przegub sprawdz je wszystkie w jakim sa stanie
danu44 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 moze przegub sprawdz je wszystkie w jakim sa stanie Mysle ze trzeba by podjechac na stacje diagnostyczna, bo sam tego na ulicy nie sprawdzi... Ps. Michal jaki masz fajny nowy awatar....
michail55 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 moze przegub sprawdz je wszystkie w jakim sa stanie Mysle ze trzeba by podjechac na stacje diagnostyczna, bo sam tego na ulicy nie sprawdzi... Ps. Michal jaki masz fajny nowy awatar.... u mnie np sluchac taki stuk podczas ruszania ze skretem jest to takie uderzenie jak by kolo pedalow slyszane wiem ze mam koncowki drazkow do wymiany bo sa spekane a ciekawy jestem co tam wiecej sie znajdzie:decayed: dzieki danu dzis go stworzylem
Pawlo 2004 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 ja stawiam na poduszki silnika lub poduszkę skrzyni. Przeguby raczej takich odgłosów nie wydają
Krystian2290 Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Opublikowano 8 Lipca 2012 Dodam że ostatnio byłem na przeglądzie i koleś powiedział że jest do wymiany przedni lewy górny wahacz , może to od tego tak mocno wali przy ostrym ruszaniu ? ;]
michail55 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 ja słyszałem, że jak stuka przy ruszaniu oczywiście przy skręcie jest taki stuk to może być: 1. Końcówki drążków 2. Drążki kierownicze 3. Zużywająca się już maglownica 4. W skrajnych przypadkach przeguby jak ja szukałem po swoim wozie to znalazłem popękane gumy od końcówek drążków i już delikatnie cieknącą maglownice i taki stuk mam przy ruszaniu reszta zawieszenia jest ok potwierdza to test diagnostyczny
rafpia86 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 a sprawdź z ciekawości łapę pod skrzynią biegów czy nie jest pęknięta lub poluzowana.
Obsession Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 ja u siebie mialem dokładnie to samo. Stuk przy mocniejszym depnieciu z miejsca. Szczególnie odczuwalny po pusczeniu gazu i ponownym wciśnięciu. Zajrzałem pod auto i okazało się, że gumowy odbój się rozleciał (z przodu w dolnej części silnika)
michail55 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 ja u siebie mialem dokładnie to samo. Stuk przy mocniejszym depnieciu z miejsca. Szczególnie odczuwalny po pusczeniu gazu i ponownym wciśnięciu. Zajrzałem pod auto i okazało się, że gumowy odbój się rozleciał (z przodu w dolnej części silnika) od czego ten odboj ci sie rozlecial?
Pawlo 2004 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 ja u siebie mialem dokładnie to samo. Stuk przy mocniejszym depnieciu z miejsca. Szczególnie odczuwalny po pusczeniu gazu i ponownym wciśnięciu. Zajrzałem pod auto i okazało się, że gumowy odbój się rozleciał (z przodu w dolnej części silnika) od czego ten odboj ci sie rozlecial? Auto miało wypadek i nikt tego nie wymienił Ja juz napisałem, że stawiam na poduszki silnika lub poduszkę skrzyni biegów. To bym sprawdził pierwsze.
Obsession Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 odbój jest gumowy i z latami prcieje - nic w tym dziwnego nie widzę. Poza tym kiedyś miałem problem z komputerem, falowały obroty i silnik szarpał przy dodawaniu i zwalnianiu gazu. To wykończyło odbój.
boguki Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 U siebie miałem to samo, po wymianie poduszki jak ręką adjął
Krystian2290 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 Dzięki wszystkim za wypowiedzi:) Jestem zagranicą i dlatego pytam bo wystraszyłem się że to coś grroźnego. Wracam do PL za miesiąc to to zrobię
Rekomendowane odpowiedzi