Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem. zgaduje. czekam na info od Barta. To że się rozłącza wątpie żeby było spowodowanie podłączeniem.

Spróbuj sparować inny telefon.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No dzisiaj dopiero będę coś próbował na VCDSie ogarnąć. :evil: Myślisz, że może być coś inaczej z wejściem/wyjściem analizując podłaczenie modułu BT LOW & HIGH? :mysli: Tak jak pisałem wyżej - połączenie jest ale do czasu - samo się rozłącza...

odpowiednie kodowanie panocki tylko i wylącznie zarowno w module BT jak i RNS-E

akjam jak coś to dzwoń to powiem ci co i jak z tym kodowaniem :good:

Opublikowano

No dzisiaj dopiero będę coś próbował na VCDSie ogarnąć. :evil: Myślisz, że może być coś inaczej z wejściem/wyjściem analizując podłaczenie modułu BT LOW & HIGH? :mysli: Tak jak pisałem wyżej - połączenie jest ale do czasu - samo się rozłącza...

odpowiednie kodowanie panocki tylko i wylącznie zarowno w module BT jak i RNS-E

akjam jak coś to dzwoń to powiem ci co i jak z tym kodowaniem :good:

nie no to wiadomo. kodowanie to podstawa. Dlatego powiedziałem żeby najpierw zakodował a potem będzie się myśleć dalej.

Po zmianie kodowania zrestartuj navi

Opublikowano

No i nie dałem rady dziś tego zrobić bo czasu brakło a już w robocie siedzę. :disgust: Jutro będę działał i będę Was atakował jakby co. :wink4:

Opublikowano

.atakuj atakuj he he wkońcu po to tu jesteśmy :good:

Opublikowano

Mam pytanko Panowie.

Miałem/Mam ORI instalację BT. Zmieniłem sam moduł z ... D na ... Q i póki co nie podpiąłem kabla do RNSe i mikrofonu w przyszłości chcę to zrobić (uruchomienie pełnej funkcjonalności BT oraz SDS) ale na tą chwilę chcę uzyskać zwykłą funkjonalność BT czyli to co miałem wcześniej (odbieranie/kończenie rozmowy) z czym teraz jest problem... Po wymianie samego modułu bez zmiany kabli, etc. połączenie z BT jest (sygnał dźwiękowy mówiący o połączeniu, info o połączeniu na Fisie oraz w telefonie) natomiast w RNSE brak ikonki... Jeśli dzwonię na telefon BT się rozłącza... :disgust: Czy na zwykłym okablowaniu ten Moduł wogóle nie ruszy? :mysli: Dzisiaj wieczorem będę miał dostęp do VCDSa i prosiłbym ewentualnie o kodowanie. Jeśli było to mnie nie linczujcie. :wink4:

Dzięki! :hi:

Miałem fabryczną instalację z modułem "D" pod fotelem pasażera. Moduł wymieniłem na "Q". Nie przypominam sobie bym cokolwiek zmieniał w okablowaniu. Po prostu "D" został odłączony a "Q" podłączony w jego miejsce.

Zmieniałem jedynie kodowanie. Szczegóły tutaj po kliknięciu w zwijak: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=32362.msg381638#msg381638

Opublikowano

No jutro jak się uda to spróbuje to zakodować... SDS też ruszył bez dodatkowego okablowania? Gdzieś dostałem info, że trzeba kabelek zmienić... :mysli::disgust:

Opublikowano

No jutro jak się uda to spróbuje to zakodować... SDS też ruszył bez dodatkowego okablowania? Gdzieś dostałem info, że trzeba kabelek zmienić... :mysli::disgust:

.musisz przepiąć mikrofon przez rnsa , wgrać sofcik z sds no i odpowiednio przekodować BT

jeśli chodzi o okablowanie modułu D i Q to na 100% jest wsio tak samo(nie mówie tutaj o culmanie)

Opublikowano

.musisz przepiąć mikrofon przez rnsa , wgrać sofcik z sds no i odpowiednio przekodować BT

jeśli chodzi o okablowanie modułu D i Q to na 100% jest wsio tak samo(nie mówie tutaj o culmanie)

Ale tutaj już mówimy o SDS... bez zmiany/przepięcia mikrofonu się nie obędzie. Ale zastanawia mnie to dlaczego BT się rozłącza w obecnym stanie rzeczy - pewnie tylko sprawa kodowania. :evil:
Opublikowano

napewno kodowanie , a co do sdsa to musisz przepiąć mikrofonik :cool1:

w sumie to już w tej chwili możesz zdzialać jedna rzecz mianowicie zrestartować navi :cool1:

po tym zabiegu bt może już działać oki i pozostanie kodowanie

Opublikowano

Nie mam SDS, nigdy nie uruchomiłem tego cuda

By uruchomić SDS trzeba fizycznie mieszać kablami. Jest oddzielny temat o SDS

A jaki to fon się tak rozłącza? Nokia jakaś?

Opublikowano

napewno kodowanie , a co do sdsa to musisz przepiąć mikrofonik :cool1:

w sumie to już w tej chwili możesz zdzialać jedna rzecz mianowicie zrestartować navi :cool1:

po tym zabiegu bt może już działać oki i pozostanie kodowanie

NAVI zrestartowana... Póki co chcę tylko uruchomić BT bez SDSa. :wink4:

Nie mam SDS, nigdy nie uruchomiłem tego cuda

By uruchomić SDS trzeba fizycznie mieszać kablami. Jest oddzielny temat o SDS

A jaki to fon się tak rozłącza? Nokia jakaś?

NOKIA E66 - zaznaczam, że wcześniej wszystko było OK.
Opublikowano

...wyłącz i włącz telefon (restarcik) :mysli:

Opublikowano

:gwizdanie: Aż wstyd się przyznać ale działa a o tak prostej sprawie nie pomyślałem! :embarrassed: Dzięki! Teraz tylko został SDS ale to już inna bajka... :wink4:
Opublikowano

:gwizdanie: Aż wstyd się przyznać ale działa a o tak prostej sprawie nie pomyślałem! :embarrassed: Dzięki! Teraz tylko został SDS ale to już inna bajka... :wink4:

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Opublikowano

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Oj tam, oj tam... :wink4::tongue4: Czasem gubi rutyna! :evil:
Opublikowano

Macie pomysł co może być z tą znikającą listą kontaktów ? bo nie wiem czy szukać przyczyny w telefonie czy RNS-e [br]Dopisany: 03 Luty 2011, 01:10_________________________________________________Próbowałem już wszystkiego, resetowanie tel, zgrywanie kontaktów na kartę, zmianę kodowanie i problem pozostał :thumbdown: zmienię jeszcze soft w telefonie, jak to nie pomoże to nie wiem...

Opublikowano

Panowie odkryłem dzisiaj, że moja A4 ma BT :kox:

BT z końcówką M , Radio Concert II

problem w tym, że po wciśnięciu Mode górna część licznika robi się pusta i nie pokazuje się książka tel :disgust: jaka może być tego przyczyna?

kierownicę miałem zwykłą ale zmieniłem na MF (muszę tylko zobaczyć jak ją zakodowałem)

telefon który używam to Nokia E63

Opublikowano

zakoduj kiere multi i zobacz co masz w 17-liczniku w adaptacjach w kanale 62 podaj cyferke

Opublikowano

jutro to zrobie bo laptop padł a ładowarka jest 15km ode mnie :/