Cyrkiel Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam serdecznie, Jak w temacie Wczoraj podczas przyśpieszania tak około 2tys obrotów z wydechu poszedł czarny dym ale tylko przez chwile po zatrzymaniu i otworzeniu maski zobaczyłem po lewej stronie unoszący się dymek co tam może być co by padło?? Dodam, że teraz boję się próbować kolejny raz i od tamtej pory auto stoi ale raz rozpędziłem się do około 2300obr i był słyszalny jakiś pisk spod maski i oczywiście dymek...Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem? Pozdrawiam serdecznie
Sztomel Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Myślałem, że może jaką fotkę w temacie zobaczę albo nagranie a tu ni hu hu więc na podstawie czego mamy zgadywać co Ci się tam porobiło. Nie panikuj tylko odpal silnik i przypatrz się skąd dochodzi pisk i z czego dymi.
danu44 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Myślałem, że może jaką fotkę w temacie zobaczę albo nagranie a tu ni hu hu więc na podstawie czego mamy zgadywać co Ci się tam porobiło. Nie panikuj tylko odpal silnik i przypatrz się skąd dochodzi pisk i z czego dymi. Kolego Cyrkiel Masz zalozone dwa identyczne watki na ten sam temat.... http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/duzy-problem-czyszczeniu-egr-a4b5-239875/ To jest niezgodne z regulaminem forum. W jednym kolega Sztomel juz Ci powiedzial co masz zrobic. Nie załamuj się tylko odpal silnik i spójrz pod maskę, ktoś drugi niech manipuluje pedałem gazu a Ty obserwuj - dojdziesz co się stało a jeśli nie to przynajmniej postaraj się zlokalizować miejsce dymienia i ewentualnego zgrzytania i wklej fotki. Jestem pewny, że jest to zwykły zbieg okoliczności chyba, że poknociłeś coś z rurą doprowadzającą spaliny z kolektora wydechowego do EGR. A Ty zakladasz nowy wątek i dalej pytasz na ten sam temat....
Cyrkiel Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 Oczywiście masz rację. Jeden z tych wątków miał być usunięty ale (wstyd się przyznać) nie wiem jak :facepalm:
danu44 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Oczywiście masz rację. Jeden z tych wątków miał być usunięty ale (wstyd się przyznać) nie wiem jak :facepalm: Dobrze Artur ze okazujesz skruche... Bo moglby ktorys moderator pogniewac sie na Ciebie.... Ale na powaznie to Ty sam tego nie zrobisz. Zapewne ktos to zrobi za Ciebie. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi