Rad8k Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Do której sondy odnoszą się te błędy? 17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2: Open Circuit P1118 - 35-00 - - 17522 - Oxygen (Lambda) Sensor; B1 S2: Internal Resistance too High P1114 - 35-00 - -
Rad8k Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Opublikowano 8 Lipca 2012 No własnie pytanie jest troche podchwytliwe bo też tak myślałem i odłączyłem wtyczke drugiej sondy i dalej są 2 błędy . A wydaje mi się powinien być tylko ten 17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2: Open Circuit. Czemu się tak dzieje ?
Ciepły Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 "Sonda lambda składa się jakby z dwóch "obwodów" ( dlatego ma 3 lub 4 przewody ). Jeden obwód odpowiada za pomiar zawartości tlenu w spalinach a drugi za podgrzanie płytki pomiarowej do wysokiej temperatury ( bo tylko wtedy sonda działa ) w początkowej fazie pracy silnika ( potem sonda jest już podgrzewana przez spaliny ). Wygląda, że u ciebie uszkodził się właśnie obwód podgrzewania sondy ( open circuit - czyli przerwa w obwodzie ). Sprawdź dokładnie kable i złączki dochodzące do sondy, bo może to tylko wina braku styku i/lub przetarcia kabelka. Jak nie to sonda do wymiany... B1(Bank1) - S2(Sensor2)" cytat z innego forum
Rad8k Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 "Sonda lambda składa się jakby z dwóch "obwodów" ( dlatego ma 3 lub 4 przewody ). Jeden obwód odpowiada za pomiar zawartości tlenu w spalinach a drugi za podgrzanie płytki pomiarowej do wysokiej temperatury ( bo tylko wtedy sonda działa ) w początkowej fazie pracy silnika ( potem sonda jest już podgrzewana przez spaliny ). Wygląda, że u ciebie uszkodził się właśnie obwód podgrzewania sondy ( open circuit - czyli przerwa w obwodzie ). Sprawdź dokładnie kable i złączki dochodzące do sondy, bo może to tylko wina braku styku i/lub przetarcia kabelka. Jak nie to sonda do wymiany... B1(Bank1) - S2(Sensor2)" cytat z innego forum Dzieki za odpowiedz , a miernikiem napięcia da rade sprawdzić czy sonda jest sprawna ? I ew jakie powinno być prawidłowe napięcie?
Rekomendowane odpowiedzi