m1chal Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Moje auto to audi A4 1.9TDI AFN z manualem , avant 97rok.... zawieszenie oznaczenie niby 1BA mam wrażenie,że auto stoi wyżej przodem niż tyłem... czy u was tez tak jest? pomierzyłem wysokości nadkoli od ziemi... Przód: jakies 68,2 cm Tył: 66 drugie auto dla porównania to A4 po lifcie 99 rok, silnik ten sam, manualna skrzynia,avant ...i zawieszenie to samo 1BA ... i przód ma 69cm i tył ma 69cm czyżbym miał juz sprężyny do wymiany??
tomaszstn Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Bardzo możliwe że ktoś przewoził ciężkie rzeczy i się wypracowały. Z tyłu w Avancie lubią też pękać springi, przeważnie na samym dole przy talerzyku czego praktycznie nie widać na aucie, spróbuj ściągnąć koła i pooglądaj dokładnie.
m1chal Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 czyli to raczej niestandardowe ze tak stoi?
tomaszstn Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Wizualnie zawsze wygląda że tył jest trochę niżej ale to budowa Avanta to powoduje. Ja miałem na 1BA prawie równo, może niespełna 1cm różnicy było ale z jednej strony była pęknięta sprężyna i dopiero jak amorki wymieniałem to to zobaczyłem, sprawdź u siebie
Rekomendowane odpowiedzi