Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

darecy wielkie dzięki za podpowiedzi. Jutro dam znać co z tego wyszło.

Opublikowano

spoko, mam nadzieję że Tobie i Bogdanowi zadziała wreszcie ten plus :wink:

Opublikowano
  • Autor

Aux już jest. Reszta na dniach bo vag mi umarł i chcąc nie chcąc fajrant:facepalm:

---------- Post dopisany 26-08-2013 at 11:59 ---------- Poprzedni post napisany 25-08-2013 at 20:44 ----------

klimatronik musisz zakodować

w byte 0---> sprawdz 4 i piąty bajt :wink:

nie zapomnij o resecie MMI...

A to jest w instruments, central electronics czy jeszcze gdzieś indziej?

Opublikowano
Aux już jest. Reszta na dniach bo vag mi umarł i chcąc nie chcąc fajrant:facepalm:

---------- Post dopisany 26-08-2013 at 11:59 ---------- Poprzedni post napisany 25-08-2013 at 20:44 ----------

Łukasz, dostałeś jednostkę MMI z simem, czy bez ?

W klimatroniku musisz zmienić kodowanie tak jak Jarek napisał:wink: a może w zielonym menu nie masz zakodowane ogrzewania postojowego ?

Opublikowano
  • Autor

MMI jest bez sima a ogrzewanie postojowe jest zakodowane. Wszystko działa jak należy tylko nie wyświetla mi animacji o zmianie temperatury itp.

Opublikowano

w HAVC module 08 :wink:

Opublikowano
MMI jest bez sima a ogrzewanie postojowe jest zakodowane. Wszystko działa jak należy tylko nie wyświetla mi animacji o zmianie temperatury itp.

To tylko pozostaje kodowanie klimatronica tak jak Jarek pisał 4 i 5 bajt w byte 0:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Teraz jestem na etapie odpalania WLAN-a i jak to pójdzie to może odpalenia Google Maps z wykorzystaniem telefonu jako modemu.

W środę przyjedzie do mnie drugie radio więc może już wszystko będzie ogarnięte.

Opublikowano
  • Autor

Dobre. Wygląda że chyba mój:wink:

Opublikowano
Dzięki. Teraz jestem na etapie odpalania WLAN-a i jak to pójdzie to może odpalenia Google Maps z wykorzystaniem telefonu jako modemu.

W środę przyjedzie do mnie drugie radio więc może już wszystko będzie ogarnięte.

Mógłbyś troszeczke bardziej rozwinąć temat WLAN ? Ja mam MMI 3G bez sim , mapy na dysku 40gb , da rade też zrobić to co ty ?

Opublikowano
  • Autor

WLAN czyli wifi w samochodzie do udostępniania internetu z modemu bluetooth i przesyłu danych do google.

WLAN już prawie działa. Tzn urządzenia widzą wifi w samochodzie ale mam na szaro "data connection settings" w ustawieniach telefonu/connection.

Więc nie mogę jeszcze przesyłać danych.

Wie ktoś może jak to skonfigurować żeby działało?

I co trzeba ustawić żeby włączyć google maps?

Opublikowano

A da się włączyć też w MMI 3G czy dziła tylko w MMI 3G+

Opublikowano
  • Autor

Tego nie wiem. Ale raczej +. U mnie miało prawo nie działać bo nie miałem w telefonie protokołu rSAP. Już zrobiłem upgrade telefonu i pójdę sprawdzić.

---------- Post dopisany at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:48 ----------

Co do wlana to jak na razie nie mogę zrobić udostępniania internetu z modemu telefonicznego. Ale jest widziany jako kolejny nośnik w "media" i można np. słuchać muzyki z telefonu lub laptopa udostępnionej przez wifi. Ten temat spróbuję jeszcze ogarnąć z telefonami które fabrycznie mają rSAP.

Ponawiam pytanie:

Czy ktoś ma u siebie google earth? Co trzeba ustawić w zielonym menu żeby pojawiło się w opcjach nawigacji?

---------- Post dopisany 27-08-2013 at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany 26-08-2013 at 20:13 ----------

bajty 4 i 5 są zakodowane i dalej nie wyświetla animacji. A może trzeba coś ustawić w zielonym menu?

---------- Post dopisany 31-08-2013 at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany 27-08-2013 at 18:11 ----------

A więc po kolei:

1.) Wymieniłem panel sterowania klimą na taki z oznaczeniem końcowym AC(miałem R) i teraz pokazują się wszystkie animacje na MMI. Tutaj wielkie dzięki koledze proximpuh za pomoc i podpowiedź:hi:

2.) Za kilka dni przyjedzie do mnie nowy moduł radia i wszystko podobno ma grać jak należy. Obecnie jestem zmuszony słuchać radia przez wi-fi za pomocą aplikacji Audi Connect(fajna sprawa)

3.) Mam jeszcze problem z Drive Select. Ogólnie działa z tym, że jest zamieniony tryb AUTO z DYNAMIC. Jak włączę AUTO to samochód przechodzi w trym DYNAMIC i odwrotnie. INDIVIDUAL i COMFORT są ok. Ktoś wie co z tym zrobić? Może jakieś dwa kabelki mam przypadkiem odwrotnie przylutowane?

Opublikowano

Milart masz tu lekturę:

Compiled Drive Select VAG-COM codes

Opublikowano
  • Autor

Przerabiałem już to i kodowania mam ok.

Tutaj też jest fajnie opisane:

AudiEnthusiasts Vag Com

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 14:32 ----------

Problem zamiany AUTO z DYNAMIC wygląda następująco:

Opublikowano

A do 3g+ jest chyba inny przycisk ADS?

Opublikowano

Z filmiku widze ze kupiles auto z okolic Białej Podl :decayed:

Opublikowano
  • Autor
A do 3g+ jest chyba inny przycisk ADS?

Owszem jest ale to raczej nie sprawa przełącznika tylko tego, że MMI niewłaściwie rozpoznaje te dwa tryby. I nie dotyczy to tylko przełącznika ale też ustawień DRIVE SELECT INDIVIDUAL w MMI(tutaj jak chcę mieć AUTO to muszę ustawić DYNAMIC i odwrotnie);

Z filmiku widze ze kupiles auto z okolic Białej Podl :decayed:

Ja pochodzę z okolic Białej Podl:decayed: A auto kupiłem w Monachium:wink: