numerosiem Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam, Wymieniałem dzisiaj płyn chłodniczy. chciałem przy okazji przeczyścić nagrzewnicę, ściągnąłem spokojnie węże, chciałem założyć węże do wody w celu przepłukania, ale trochę ciężko wchodziły...chciałem je nalozyć metodą w lewo, prawo i milimetr po milimetrze...po chwili dobiegł moich uszu jakiś syk, jakby powietrza, delikatny z okolic węży nagrzewnicy właśnie. Myślicie, że doszło do rozszczenienia ? Może wystarczy odpowietrzyć uklad, jakieś sugestie ? Silnik był wyłączony, skąd ten syk ? :(
piotrsob1 Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Przy zdejmowaniu to można by to wytłumaczyć wyrónującym się ciśniniem, ale przy zakładaniu ?
numerosiem Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Opublikowano 14 Lipca 2012 No i generalnie, kiedy po krótkim przejechaniu się samochodem, gdy staję, ten odgłos dobiega nadal, a wszystkie węże mam pozakładane, płyn zalany. Dzisiaj odpowietrze układ przez nagrzewnice, zobaczymy...:/
piotrsob1 Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 A klime masz ? Jak masz i używasz to po zgaszeniu motorówki takie syczenie dochodzi z parownika, dopuki się ciśnienia nie wyrównają. Zrób próbę po przejażdzce na wyłączonej klimie, bo być może szukasz dziury w całym
numerosiem Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Opublikowano 18 Lipca 2012 Mam klime, jest już ok...może troche spanikowałem po tych wszystkich zabiegach, które wykonałem...jest cisza, więc i ja wyciszam temat dzięki za pomoc
Szymon88 Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 mam ten sam problem.. nPISZ CO ZROBILES:p
Rekomendowane odpowiedzi