Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z mocą -błędy w VAGU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z audi a4 b5 1.9 tdi afn ponieważ auto nie ma zbytnio mocy więc tak jechałem nim i czułem że robi się coraz słabsze z 110 km robiło się 50 km , auto słabo się rozpędza maks szybkość to ok 110 km/h do tej prędkości jakoś przyśpiesza a dalej stoi . nie ma zadnego notlauf czy coś patrzałem na sztangę turbiny, chodzi lekko ,nie wiem czy dobrze sprawdzałem ale 2 osoba dodawała gazu a ja patrzałem na sztangę a ona się nie rusza nic -może wina zaworu n75 ?,podłączyłem Vaga i pokazuje takie błędy

17978 Moduł sterujący zablokowany

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

575 Ciśnienie w przewodzie dolotowym

różnica dorególowania - BŁĄD SPORADYCZNY

553 Przepływomierz masowy powietrza-G70

przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY

czyściłem także przepływomierz nic nie dało odłączyłem kabel od niego i jest trochę gorzej bardziej dymi

aha jeszcze jest czasem taki problem że jak chce odpalić to 3-4 razy muszę odpalać gdyż odpali niby a po 2 sekundach zgaśnie i tak w kółko aż zachwyci .

Opublikowano

Zrób logi, opis w dziale diagnostyka, jak gaśnie po dwóch sekundach to wygląda na problem z immobilizerem, immo nie widzi transpondera w kluczyku.

Opublikowano
  • Autor

a jakie objawy uszkodzonego n75 bądź przepływomierza ?? pamiętam że sie jakąś diodę na próbę podłączało tylko jaką i pod jaki nr

Opublikowano

Objawy są takie że nie chce jechać ..............

Jak nie masz dostępu do VAG-a to możesz przejżeć kabelki w komorze silnika, ich złącza, i ewentualnie podmieniać po kolei graty z jakiegoś bliźniaka, ale bez gwarancji sukces :(

Acha doczytałem że VAG jest, zrób logi i wrzuć w dziale diagnostyka.

Opublikowano
  • Autor

jakie powinny być prawidłowe wartości np ciśnienia turbiny ,ilości przepływanego powietrza itd proszę o wszystkie informacje ;

Opublikowano

Dla Twojego silnika wartość rzeczywista ciśnienia doładowania turbo powinna oscylować w granicach 1948 mbar już od około 1800 obrotów silnika (na 3 biegu z pedałem gazu wciśniętym do oporu w trakcie logowania dynamicznego i trzymać tę wartość prawie do samego końca logu) a wartość rzeczywista masy zasysanego powietrza powyżej 850 mg/skok a przy wysokich obrotach powinna się zrównać i spaść lekko poniżej tej wartości. Dawka paliwa powinna być wyższa niż ta obliczona na podstawie ograniczenia momentu obrotowego. Zrób logi, wklej je i będzie wszystko widać jak na dłoni.

Opublikowano
Objawy są takie że nie chce jechać ..............

.

1 słysze ,ja u siebie odłaczam i jezdzie normalnie.

Normalnie ?

Wklej logi - będzie widać czy jedzie normalnie.