Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik gaśnie podczas zatrzymywania sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Quattro z silnikiem 2.8 V6 193 KM 1997 LPG . podczas gdy zblizam sie do skrzyzowania lub ronda, moja Audiczka gasnie, nie zawsze (szczegolnie jak zjezdzam do skrzyzowania lub ronda z gorki itd) mam w nim LPG ale na benzynie zdarza sie to samo . i nie wiem co sie dzieje , nie wiem nawet od czego mam zaczac. Gdy patrze na wskazowke obrotomierza to zniza sie na dol do niskich obrotow, potem zniza sie do ponizej 1000 obr/min i (okolo 800) i z powrotem na 1000,1100 czyli na wolne obroty, a czasami zdarzy jej sie zgasnac. Pomozcie:(

Opublikowano

a komp pokazal jakies bledy? bo to jest podstawa, moze przepustnica walnieta, moze jakis czujnik

Opublikowano
  • Autor

sprawdzalem bledy silnika, bylo ich sporo , wszystkie usunalem , i dalej to samo

Opublikowano

To moze zobacz czy znowu sie jakiejś nie pojawiły.

Opublikowano

Na początek podepnij ponownie pod kompa i sprawdź jakie błędy powróciły bo to może coś podpowiedzieć. W ciemno obstawiam nieszczelność w dolocie :whistling:

Opublikowano

Ja też bym obstawiał nieszczelność dolotu. Ewentualnie przepustnica do czyszczenia i adaptacji.

Opublikowano

ja mialem podobne objawy u siebie, u mnie byl przeplywomierz walniety, po wymianie wszystko wrocilo do normy

Opublikowano
  • Autor

ale tylko jak gdzies z gorki zjezdzales? bo na prostym mi nie gasnie, a z gorki tak i nie zawsze wlasnie...

Opublikowano

takie same objawy gaśnięcia przy dojeżdżaniu do skrzyżowania przy hamowaniu itp tez miałem tylko ze w corsie i to była wina przepływomierza