Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczny ubytek płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,temat byl poruszany setki razy jednak w moim przypadku ubytek plynu to ok 1l na 500km nigdzie niema sladu wycieku.olej w pozadku bez zadnych sladow wody (piany) na korku czy bagnecie.dodam ze widac na pompie wody rozowawy nalot czy mozliwe ze w czasie pracy pompa puszcza plyn?i gdzie jeszcze moge sprawdzic jakie miejsca sa narazone na wyciek plynu?

Opublikowano

Silnik trzyma temperaturę?

Opublikowano
  • Autor

silnik trzyma 90 nawet w korkach na klimie nie przekracza tej wartosci

Opublikowano

jak nie ma plynu chlodniczego to na ogol oznacza ze to uszczelka pod glowica ale moze rzeczywiscie w twoim przypadku to jest pompa wody byla wymieniana przy zmianie rozrzadu??

Opublikowano

W ALT'ach jest jeszcze jedna przypadłość - słynna rura wody w kształcie podkowy z tyłu silnika, pod przepustnicą. Kapie na nią olej i się rozszczelnia. Do kupienia w ASO za ok. 20pln, później prosta wymiana. Może jeszcze tam zajrzyj...

Opublikowano
  • Autor

ok napewno zajze do tej rury a pompa nie byla wymieniana z rozrzadem a zrobilem juz 45 000 km od wymiany

Opublikowano

Jeszcze z tyłu silnika nad skrzynią jest króciec w który jest włożony czujnik temp. Jest z plastiku i lubi pękać. Tą podkowę przy chłodnicy oleju jakby coś mam do sprzedania nówkę z serwisu w woreczku. Kupiłem profilaktycznie a okazało się że jest niepotrzebna bo mam rurki od lpg wpięte w taki sposób że ta "podkowa" jest niepotrzebna.

Opublikowano

poci sie wydech? jak postoi odpalony robi sie jeziorko ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w 1.8T miałem znaczny ubytek + troche kopcenia na biało -> uszczelka pod glowicą. Wymieniłem, pojezdziłem 2 miesiace i znowu płyn zniknął. Zrobilem remont generalny (planowanie, nowe gniazda zaworowe, pierscienie, wszystkie uszczelki silnika) teraz śmiga aż miło :)