darooo Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 Chodzi mi o jedynkę, ten cały czarny bajzel: View image: zdjcie0687 Te dwa otwory na górze to mocowanie do klapy, odkręcasz, gdzieś tam rozłączasz cięgno i klapy nie powinno nić trzymać:
Tzieland Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Opublikowano 24 Lipca 2012 a na jaki uj i co robi z tyłu ten mikrostyk (ten na samym środeczku z logo audi)? bo jak go ruszałem to coś dawało jakiś sygnał i cykało mi gdzieś przy tylniej lampie, tam gdzie mam pompkę centralnego normalnie przecież to qr** zwykły, prosty zamek a tak ciśnienie może podnieść
darooo Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Prawdopodobnie ale to tylko prawdopodobnie jest to czujka zamkniętego/otwartego bagażnika lub to może jeszcze być krańcówka oświetlenia bagażnika
Tzieland Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Opublikowano 25 Lipca 2012 Daroo a wiesz jak dokładnie działa ten srebrny kawałek metalu co wyżej wrzuciłeś?Bo wydaje mi się, że on po prostu czegoś nie łapie w końcowej fazie swego ruchu I pod nim (już w tej metalowej puszce) jest jakiś biały kawałek plastiku
darooo Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Najprawdopodobniej zwania jakaś zapadkę która obecnie blokuje ten "hak" która zawija się o uchwyt który jest przykręcony do "ramy" auta. A próbowałeś odkręcić ten zamek? Te dwie śruby co ci pisałem wyżej? Ewentualnie jutro popołudniu mogę poszukać taki zamek otworzyć go i zrobić foto ale jak pamiętam on chyba nie jest skręcany tylko taki pościskany blachami...
Tzieland Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 Właśnie też mi się wydaje, że on nierozbieralny jest Jutro jadę do mechanika, znawcy audi i może on cos pomoże A z rozkręcaniem swojego zamka poczekaj. Najwyżej jeśli będę takowy potrzebował do odkupię od Ciebie
Kowi87 Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Mi jak sie blokował to po 2tyg potrafił sam sie otworzyć, chociaż jak raz sie otworzył to juz nie można było go zamknąć wymieniłem wtedy zamek, ale póxniej dalej wariował otwierajac sie samoczynnie podczas jazdy bądx przy odpalaniu silnika:facepalm: Teraz to juz niewiem czy te klamki zamontuje:decayed:
Tzieland Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 Tylko Kowi Ty chyba masz te na mikrostyki klamki? Bo ja mam jeszcze te starsze Mam nadzieje, że mechanior ogarnie temat, chociaż do takiego stopnia, zeby pokazał mi jak to otworzyć ze środka Bo jak nie otworzę bagażnika to nie zamontuje bagaznika na rowery a wtedy wyjazd wakacyjny bedzie do d*py. Także od umiejętności mechanika zależy mój nastrój podczas urlopu @Daroo: Ile byś chciał za zamek? Jeżeli jest sprawny oczywiście? Bo w moim jakiś plastik sie już wyrobił i raz załapie a raz nie. Czekam na info. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi