Sebastian1983 Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 czy to normalne bez katalizatora ze turbo sie tak nagrzewa ? kilka depnięć dosłownie.... jak wyglada, film: i trzeba odczekac az sie schlodzi ... zeby zgasic silnik.
Lo-buz Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Wpisz w wyszukiwarke forumowa " czerwone turbo "
grzes1150 Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Jeśli chodzi tu o kilka depnięć podczas jazdy niczym bym się tu nie przejmował w 1.8t dużo nie trzeba żeby turbo zaczeło się rumienić.
Sebastian1983 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 no mechanik mi dzis powiedzial ze to nie jest normalne ze tak sie czerwieni.... :/ ale mowi ze wezyki nie moga byc zapchane , bo juz bym ją zatarł...
Sebastian1983 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 mozna powiedziec ze nie bylo, seria 150koni.
domjenick Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 a podpinałeś vaga? może coś z ustalaniem mieszanki jest nie tak
Sebastian1983 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 wszystko jak igła .. tak jak powinno byc... choc ja sie na tym nie znam , opieram sie na tym co mowili jak podpinali komputer mi....
domjenick Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 właściwie, po obejrzeniu filmu jeszcze raz-to wcale nic takiego niepokojącego tam nie ma, martwił bym się, jakby kolektor jeszcze był czerwony....
Klejk Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 heheh kolego nic sie nie martw... ja mam taki sam silnik... i u mnie to potrafi nawet delikatniu katalizator zrobic sie czerwony ;p a turbina nie jak u ciebie delikatnie rozowa... tylko swieci sie jak ognisko :] Naprawde nie masz sie czym przejmowac.... Ja zauwazylem to u mine po wymianie turbo... i tez sie zestresowalem... wiec zadzwonilem do ludkow od ktorych to kupielm i mowie co i jak.... a on do mnie a ilo konny ma Pna silnik... ja na to ze 150.... on do mnie to olej to Pan... :] mowi ze Np. w Audi TT gdzie byly te same silniki tylko ze po 200 konie to potrafily od temp pekac kolektory :] Takze kolego spokojna twoja :] a jak bedziesz bardzo chcial zobaczyc jak wyglada fest rozgrzane... daj mi znac np pw jak moja troche przegonie i filmik ci podesle :]
McGiver Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Powiem wam że u mnie jak fest buta dostawałą przed modami mechanicznymi tylko sam program to muszla od turbiny swieci się na biało kolektor dobrze czerowniutki, kata mam wyprutego a pucha się świeciła pod osłoną konkretnie, spaw na tulejce do pierwszej sondy lambda wygląda jak wykuty w Mordorze po wymianie wydechu i zrobieniu mechaniki też się świeci konkret ale o wiele szybciej stygnie.
Rekomendowane odpowiedzi