CzarnyMarek Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam ! Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem.. Przymierzam się do zakupu Władcy Pierścieni, chciałbym usłyszeć kilka opinii na temat silinka BKN 3.0 TDI Quattro z 2005 roku (modelowo samochód 2006), jak z eksploatacją, ewenutalną awaryjnością. Audi A4 B7 Avant. dzieki i pozdrawiam !
tomaszstn Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Najlepsza możliwa opcja w B7 ale trzeba dobrze posprawdzać
CzarnyMarek Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 ok dzieki, ale chodziło mi bardziej o jakies opinie, bo np. dużo gdzies słyszalem i wyczytałem ze silniczki BKD 2.0 TDI 140 km są awaryjne i gdzies w 2006 roku wyeliminowali wszelkie awarie tych motorów. Stad moje pytanko co z tym 3.0 tdi BKN, ktos kiedys napomniał mi o czesto padających wtryskach i poprostu chciałem poznac wasza opinie dobrze posprawdzac ? co np masz na mysli ?
tomaszstn Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 No własnie trzeba zobaczyć w jakiej kondycji wtryski a reszta jak w każdym no i turbo
melman_zyrafa Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Tematów jest sporo. Chociażbyy w tym dziale 2 czy 3 strony wstecz. http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/opinie-2-7-tdi-vs-3-0-tdi-audi-a6-c6-240778/
HeresR32 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 kolega szuka BKN nie ASB czy BPP, a tutaj oprocz wtryskow jest jeszcze problem rozrzadu niektorych dobija i juz mysla o sprzedazy auta a niedawno kupili poszukaj na forum, tak a propo najlepsza opcja w b7 jest ASB ale tak czy inaczej trzeba bardzo dobrze przeswietlic takie auto zebys pozniej nie byl smutny http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/audi-a4-3-0-tdi-spadek-mocy-tryb-awaryjny-niedziala-turbina-241441/
CzarnyMarek Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Opublikowano 31 Lipca 2012 niektorych dobija i juz mysla o sprzedazy auta a niedawno kupili http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/audi-a4-3-0-tdi-spadek-mocy-tryb-awaryjny-niedziala-turbina-241441/ własnie, jest jedna na celowniku, zarejestrowana z 3 miesiące temu w PL, avant z BKN, powód sprzedaży nie do końca jasny, wydaje mi sie troszke podejrzane ...
HeresR32 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 rozchodzi sie o kupno auta z v6 w dobrej kondycji bo w przeciwnym razie bedzie jedna wielka skarbonka, poprostu zycie
melman_zyrafa Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 kolega szuka BKN nie ASB czy BPP, a tutaj oprocz wtryskow jest jeszcze problem rozrzadu niektorych dobija i juz mysla o sprzedazy auta a niedawno kupili poszukaj na forum, tak a propo najlepsza opcja w b7 jest ASB ale tak czy inaczej trzeba bardzo dobrze przeswietlic takie auto zebys pozniej nie byl smutnyhttp://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/audi-a4-3-0-tdi-spadek-mocy-tryb-awaryjny-niedziala-turbina-241441/ A czytałeś wątek? Tam jest m.in. o moim BKN, który mimo serwisowania w ASO miał kolizje w silniku. Mimo, że ja swojego już ogarnąłem i jest naprawdę za***iście, to gdybym podliczył koszty to miałbym bardzo świeżego ASB.
tasior1 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Kolego Heres autko mam juz 3 lata zrbiłem nim 100.000km i fakt mam mały niesmak do autka ale nic nie poradze zamówiłem turbine w sobote ma byc jak poskładam dam znaka czy wszystko oki i czy czy ten spadek mocy i załanczajacy sie tryb awaryjny był efektem padnietej turbiny A dla ciebie Marku polecam to autko jestem z niego zadowolony POLECAM
CzarnyMarek Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Opublikowano 31 Lipca 2012 hmm cieżki temacik do ogarnięcia, poprostu mam czutke, że kupie tego władce pierścieni z tym motorem, okaże sie, ze cos jest wys**ne i bede musiał wypatosić jeszcze raz tyle na remont, no ale bez ryzyka nie ma zabawy
Rekomendowane odpowiedzi