Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaślepienie egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zauważyłem dłuższego nagrzewania w okresie zimowym....wiec nie wiem o czym wy piszecie...po to macie dogrzewacze obiegu wody

Opublikowano

W mojej poprzedniej A4 AFN miałem zaślepiony EGR z obu jego stron i przez trzy lata eksploatowania wszystko było ok. Nie wywalałem rurki doprowadzającej spaliny do kolektora ssącego żeby wszystko wyglądało ory. Dodatkowo do przewodu zasilającego podciśnieniem N18 wcisnąłem kulkę i założyłem go na swoje miejsce. Zrobiłem tak żeby niepotrzebnie nie "marnować" podciśnienia skoro i tak nie steruje N18, ale to nie jest konieczne.

Opublikowano
Nie zauważyłem dłuższego nagrzewania w okresie zimowym....wiec nie wiem o czym wy piszecie...po to macie dogrzewacze obiegu wody

a w którym miejscu masz zaślepione

---------- Post dopisany at 09:55 ---------- Poprzedni post napisany at 09:53 ----------

http://img585.imageshack.us/img585/5263/egrui6.jpg

Opublikowano
koledzy a kto mi powie gdzie najlepiej zasleoic w a4 b7 2.O 16v:hi:

zaslepianie EGR w 2.0 tdi 16 V jest zlym pomyslem. Zaslepienie skutkuje bardzo dlugim czasem nagrzewania silnika zima.

---------- Post dopisany at 10:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:54 ----------

Dogrzewacze sa w R4 VP.

W PD 8V szczegolnie po 2004 roku czyli BKE, BPW i podobne rowniez znacznie wydluza sie czas nagrzewania.

Opublikowano

Większość użytkowników R4 nawet nie wie o "dogrzewaczach".

A po 10 czy 15latach i tak większość z nich nie działa, więc przy tym założeniu można powiedzieć, że zaślepienie EGR powoduje wydłużenie nagrzewania:wink:

Opublikowano
armistead

quote_icon.png
Zamieszczone przez
Fahoo
viewpost-right.png

Większość użytkowników R4 nawet nie wie o "dogrzewaczach".

A po 10 czy 15latach i tak większość z nich nie działa, więc przy tym założeniu można powiedzieć, że zaślepienie EGR powoduje wydłużenie nagrzewania:wink:

Jak podgrzewacz nie działa to wystarczy wymienić w nim świece. Moc podgrzewania jest uzależniona od temperatury zewnętrznej. Może się załączyć jedna, dwie lub trzy świece.

Opublikowano

Ja to wiem:naughty:

ale większość użytkowników diesli nie.

Ba, nawet sprzedawcy w sklepach robią wielkie oczy jak im się powie o tych świecach:wink:

EOT:wink:

Opublikowano

Musashi

user-offline.png

Mam PD 8v , a nie VP , podgrzewacz jest tak samo w pasku AVF

marcin120383

mam całkowicie usunięty przewód doprowadzjacy spaliny i podciśńienie przerobione bez zaworu n18 ,do tego w sofcie wyłaczona prace egr....fizycznie zdemontowany n18 i dezaktywowaną informację w sofcie o braku n18

Auto nagrzewa się do 70` po ok 3 km do 90` po 5 przy temp zewnętrznej tak jak teraz