done Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam Dziś walczyłem z tym tematem, ale nie mogę zlokalizować uszkodzenia w zamku 1/3 tylnej kanapy. Na sucho "na śrubokręcie" zatrzaskuje się bezproblemowo natomiast na oryginalnym bolcu nie :/ Może ktoś miał podobną usterkę. Pomarańczowy znacznik cały czas jest w górze. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Moze bolec sie poluzował sprawdz srube blokujaca
done Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wyciągnąłem zamek i okazało się, że jest nierozbieralny (tzn. na upartego można wybijać tuleje, ale raczej nie złoży się go z powrotem). Pozostało więc nasmarować go (smar w spray'u z cienka rurką) i włożyć z powrotem, ku mojemu zdziwieniu po energicznym zatarzśnięciu zamek załapał Na chwile obecną można powiedzieć, że działa. Jeśli ktoś będzie miał podobną przypadłość to w pierwszej kolejności polecam smarowanie. W przypadku demontażu zamka potrzebny będzie torx t40 i płaska 13 do kontrowania nakrętki od strony obicia (obicie swoją droga trzeba delikatnie wyciągnąć i odchylić gąbkę). Mam foty z całej "akcji" w razie potrzeby mogę wkleić. Pozdrawiam
szczawik Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 dzieki, wlasnie wczoraj zobaczylem, ze mam ten sam problem.
Rekomendowane odpowiedzi