Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Common rail wtryskiwacze 2,0 tdi wymiana czy regeneracja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Czy warto regenerować?

Opublikowano

Wtryskiwacze CR sa „do adaptacji“ – gdzies od gory wtrysku wybita jest „cyfra“, ktora nalezy wklepac do adaptacji przez kabelek…. Reasumujac: gdyby regeneracja byla dobra (wierze ze tak moze byc ale nie mam doswiadczen) to poza zregenerowanym wtryskiem musialby byc /tak mi sie wydaje/ „numerek“ (zapewne wynik pomiaru tego konkretnie wtrysku), ktory poza wkreceniem wtrysku trzeba wklepac przez kabelek do ecu - nie mozna wykluczyc, ze wtrysk po regeneracji bez nowej cyfry pomiarowej "bedzie chodzil" ale nie wierze, ze bedzie to wtedy porownywalne z opcja "kupie nowy wtrysk, wkrece i wklepie jego unikalna cyfre do adaptacji"

Opublikowano

Wtryski już siadły na naszym paliwie? :naughty:

Zregenerowane wtryski czy też nowe w tym wypadku pewnie bedzie trzeba zrobic kodowanie\ adaptacje...

Opublikowano

to już :decayed:

Opublikowano

W CAGA,CAGB,CAGC jak się nie mylę są wtryski piezoelektryczne.I tutaj trzeba zobaczyć ile wyjdzie w dobrym zakładzie(sporo ich ostatnio pod tym kontem)czyszczenie i regeneracja.Jeżeli cena zadowalająca to spokojnie zregeneruj a jeszcze bardzo długo będziesz z nich zadowolony...

Pozdrawiam!

Opublikowano

do 2.0TDI CR (kupa pociotkow VW ma je zarowno w silnikach wzdluznie jak i poprzecznie montowanych) - szly minimum 2 rodzaje wryskow: 03L130277 (pewnie ten jest) i 03L130277J (nie wiem czy z pierwszym zamienne)

W 1.6TDI CR byly 03L130277B

lepiej jakby przyszlo do zapupu uzywek sprawdzic dokldanie co sie ma

Nowe wtryski to cos okolo 2 kola/sztuke - oznaczone jako "moduł wtrysku" bez "podczesci"

Pozdrawiam,

Przemek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dzięki za info

Opublikowano

Wtryski w 2.0 TDI sa bosch piezoelektryczne i na dzien dzisiejszy nie ma dostepnych czesci do regeneracji.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Wtryski w 2.0 TDI sa bosch piezoelektryczne i na dzien dzisiejszy nie ma dostepnych czesci do regeneracji.

W tych wtryskach w ogóle lub bardzo rzadko się coś wymienia.One podlegają raczej tylko czyszczeniu w maszynie na ultra dźwiękach w ultra kolorze.Są już zakłady w kraju co to robią.Wychodzi od około60 do 100 złotych za sztukę.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Jak bylem w centrali Bosch na szkoleniu z wtryskiwaczy common rail to nie zapowiadalo sie zeby w najblizszym czasie wprowadzili do sprzedazy czesci do piezoelektrykow. Wiec jak kolega pisze tylko czyszczenie.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Witam

Jakby Cie interesowało to mam takie wtryski od silnika po przebiegu tylko 3000km jakby Cie interesowało to sprzedam je za 1400zł

Pisz na priv [email protected]

• 5 lat później...
Opublikowano

Jakieś problemy są z wymontowanie tych wtryskiwaczy(03L 130 277J) ? Czy da się to ogarnąć bezproblemowo ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja ostatnio regenerowałem, czyściłem wtryskiwacze i powiem Wam, że instrukcja, którą ostatnio K2 na YT dodało bardzo się przydała http://bit.ly/video_K2_wtryskiwacze_2_0_tdi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie odświeżę temat, jak podejść do tematu wtrysków BOSCHa w 2.0TDI ultra z 2014 o numerze 04L 130 277 AE

Mam takie założone, po diagnozie w DynoSoft muszę je sprawdzić na maszynie i/lub ewentualnie zregenerować (możecie polecić jakaś firmę? )

Możecie coś powiedzieć o wtryskach z tego linka:

WTRYSKIWACZ-VW-2-0-TDI-04L130277AE-K-C
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 679 zł - WTRYSKIWACZ VW 2,0 TDI 04L130277AE/K/C (7496321641). Allegro.pl - Radość zakupów i...

To jest jakiś fake, czy to są regenerowane sprzedawane jako nowe?