Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRF] A4 Avant - Perłowy grafit LZ7L. Moja taczka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ;)

Nadszedł moment żeby się pochwalić , choć może nie bardzo jest czym jak widzę wasze furmanki .

Od marca 2012 jestem w posiadaniu A4 B7 z 2007 roku. Auto posiada silnik 2.0 BRF o mocy 136 KM [na razie :D]. Po auto pojechałem osobiście na zachód.Kupiłem je dość przypadkowo ,bo nie brałem pod uwagę takiej trumny w swoim garażu.Ale znajomy mechanik ,który pojechał ze mną polecił mi zabrać auto mimo ,że było uszkodzone jak na foto poniżej.[samochód dostał strzała na postoju od dostawczaka]. Po dokładnym przebadaniu i podłączeniem pod kompa stwierdziłem , że wezme autko ze sobą.[Mi avant nie pasował, ale pomyslałem ze w razie czego bede mógł odsprzedać - audi zawsze znajdzie nabywce :naughty:]

Oto auto w stanie jakim kupiłem.

2r6ksw1.jpg

34rhvmd.jpg

2zq4qw1.jpg

mru6vr.jpg

2rnyly1.jpg

2czhjp.jpg

33empar.jpg

Cena auta w stanie jak ze zdjęc wynosiła 9700 łojro. Z racji tego , że mój znajomy sporawdza auta na zamówienie , i znał sprzedawce [kupił u niego juz pare aut] zhandlował jeszcze 700. Suma suamrum kupiłem auto po dzwonie za 9k łojro. :whistling: Teraz wiem , że było warto . Auto oddałem do konkretnego blacharza, nie szczędziłem grosza na naprawy . Wolę jak coś jest zrobione na zicher , a tym bardziej że to auto miało być dla mnie nie na handel.

W czasie naparwy wymieniłem maske, zderzak , prawy błotnik , prawą lampę, cały pas przedni mimo , że mogłem go lekko pospawać i zostawić. Wymienony został również prawy fartuch, w zasadzie to jego połowa . Na zgrzewach nadkola nawierciłem otwory , wywaliłem pogięty fartuch i wsadziłem nowy. [używany]. Blacharka kupiona ze znajomego szrotu z aut z tego samego rocznika. Prawy błotnik tylko z 2006 roku. Wszystkie elementy były nie ruszone , fakt faktem w innych kolorach ale żadnej szpachli ani nic nie było. Podłużnice , nie tknięte. Jaśki całe. Wymienione elementy rzecz jasna pomalowane w kolor. Pomalowane również otarcie na prawym tylnym błotniku oraz dół tylnej klapy bo była strasznie paskudna rysa. Nie szło spolerować. Jak dla mnie blacharka wykonana profi . Nie widać , że coś było robione.

Teraz do rzeczy.

* przebieg 140 tys. potwierdzony książką i sprawdzony w ASO Danelczyk Świdnik. [auto było jako 3 samochód w rodzinie .jeździła nim baba]

* śmieszne fele jak na fotach 16' [ w przyszłości będa jako zimówki]

* 6 Jaśków

* CLH

* miltifunkcyjna kiera

* Parktronic tył

* Czujnik zmierzchu

* Czujnik deszczu

* Skóra

* Rns-e [wgrałem PL menu i mape 2012]

* Nagłośnienie ASS , nie Bose ale daje rade. Sub w kufrze.

* Tempomat

* Zmieniarka w schowku

* przód szyb w elektryce , tył niezawodne korbki :naughty:

* Klimatronik

* Grzane d*py

* FIS w kolorze

* Wycieraczki AERO

* brak DPF , dla mnie duzy plus.

* Telefon Parrot [ był jak kupiłem , Ja bym wolał dokubić moduł BT i zrobic fabryczny tel, ale na razie nic nie bede zmieniał ]

* Lusterko fotochromatyczne

* Pełna mechanizacja foteli :grin:

* Alarm z czujnikiem przechyłu i holowania

Foto auta po remoncie. [będę dysopnował lepszymi to wrzucę] . Kupno auta + doprowadzenie go do stanu w jakim jest + opłaty celne = 45 tys. PLN

149tgjr.jpg

30hlsg5.jpg

23kci8j.jpg

2n7qdy.jpg

29ld17c.jpg

6p20w1.jpg

jjsra1.jpg

Tak wiem , auto na wysokich nogach , ale wszystko w swoim czasie :kox:

WNĘTRZE

rgvzfb.jpg

2rnyed0.jpg

bh6bm.jpg

mrqmx1.jpg

2yjsv3m.jpg

24y7nls.jpg

Co pomodziłem , w sumie niewiele .

* Ściema szyb tył

* Oświetlenie Led w środku i tablica

* Oświetlenie drążka zmiany biegów diodami.

* Pl menu RNS-e

* Wymiana połamanego uchwytu na kubek :naughty:

* Ramki klubowe :naughty:

Plany:

* Virus delikatny [temat nr 1]

* Fela 17' lub 18' ale to już na nastepny rok

* gleba

* marzy mi się cyfowy tuner TV do mojego RNS-e

* może elektryka z tyłu

* jakieś sensowne , nie szpecące DRL

* może kiedyś Bixy :kox:

* Podświetlenie kubka i wizytownika

* jakaś fajna kiera

* I ciut lepsze hamulce , zapakuje się komplet osób i jest dość cienko z hamowaniem .....

to chyba tyle , dziękuję za uwagę :hi:

Opublikowano

silnik 2.0 136 był takim pierwowzorem mega oszczędnego silnika w Audi... w porównaniu do 140KM wersji 2.0 rzekomo miał niższe spalanie... jak wygląda to u ciebie? Jakie masz spalanie na kompie np. przy 90 i 120km/h

Opublikowano
  • Autor

Przy 120 km/h na 6 biegu spalanie według fisu 5.6 na poziomym odcinku jezdni przy załączonym tempomacie. Ogólnie spalanie jakie zaobserwowałem w moich warunkach ,2/3 trasy to miasto , wynosi 6 do 6,2 l/100 km. Jestem zadowolony jak na te gabaryty auta. Z tego co wiem , to ten silnik jest to samo co BRE 140 KM , tyle , że został puszczony na Belgie. Ograniczono moc do 136 KM , ze względu na niższe ubezpieczenie. W Belgii ubezpieczenie zależy od mocy w KW , a nie tak jak w Polsce od pojemności. 140 KM = 103 KW , a niższy próg ubezpieczeniowy w Belgii to 100 KW = 136 KM .

Faktem jest , że będę celował w pare kucyków więcej. Myślę ,że do 165 KM zrobię virusa przy minimalnej modyfikacji osprzętu silnika. A w przypadku gdy panie dwumasa [oby jak najpóźniej]wymienię na wzmocnione. To samo tyczy się turba . Jesli padnie , to nowe będzie z silnika BRD :)

Opublikowano

A to moze jeszcze inna odmiana. W Pl i De byla tez dostepna wersja 136 km... Z oznaczeniem TDIe albo eTDI nie pamietam. To mial byc taki "eco" diesel.

Opublikowano

tyle, że te 2.0TDIe chyba dopiero w B8 występowały? :eusathink:

co do B7 to ładna sztuka w przepięknym kolorze. szkoda, że nie zainwestowałeś od razu w ryjek S-line, wyglądałoby jeszcze lepiej :decayed:

Opublikowano
tyle, że te 2.0TDIe chyba dopiero w B8 występowały? :eusathink:

co do B7 to ładna sztuka w przepięknym kolorze. szkoda, że nie zainwestowałeś od razu w ryjek S-line, wyglądałoby jeszcze lepiej :decayed:

TDIe fakt w B8, ale i w końcowych rocznikach b7 bywały - albo bywały jako silnik jak u kolegi powyżej.

Opublikowano

Fajna sztuka. Nie myślałeś o wymianie popielniczki i ramki na aluminiowe. Masz chyba listwy aluminium szczotkowane to pasiło by pomyśleć o popielniczce i ramce.

Opublikowano
  • Autor
Fajna sztuka. Nie myślałeś o wymianie popielniczki i ramki na aluminiowe. Masz chyba listwy aluminium szczotkowane to pasiło by pomyśleć o popielniczce i ramce.

Owszem , mam taki plan, ale musze znaleźć elementy w stanie idealnym ;)

jedrekx widzisz akurat wtedy nie pomyslalem , i tak kupowałem zderzak i tak więc mogłem od roazu poszukać S-line. Z drugiej strony już jak był by przód , to trzeba by było szukać reszty z pakietu. Na wszystko przyjdzie czas. Tylko pomalutku... :hi:

Opublikowano

Do twojego zderzaka dołóż dokładkę z Cupry i będzie git. A jak coś się przydarzy, czego nie życzę to wpadnie S. Popielniczkę 2din jest łatwiej trafić. Ramki na allegro też są. Ja swoją 1din szukałem 3msc

Opublikowano

S i Sline to prawktycznie te same zderzaki i dokłądki, różne grile. w przypadku B7

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie i Panie. Wsiadły na pokład eibachy -30 + felga momo reds drone 18" ET 35 z oponą vredestein sessanta 235/40 :banan:

24cgs0bfhbe8_t.jpg

5477wpugmv7x_t.jpg

afuf49iyiee4_t.jpg

Na żywo wygląda bomba :kox:

Opublikowano

Te felgi na fotach wyglądają jak 17" :wink:

Dobrze siadło, zostawiłeś na fabrycznych amorach ? Jak wrażenia po zmianie sprężyn ?

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie kółka wyglądają na mniejszcze niż 18 cali , ale na żywo wygląda całkiem inczaje. Amory zostawiłem ori BA przód miał po 65 % sprawności , a tył ponad 70. Myślałem , że komfort zmniejszy się dużo więcej , ale myliłem się. Auto dalej ładnie pokonuje ubytki , a do tego jest bardziej sztywne i lepiej wchodzi w zakręty , co kusi do szybszej jazdy. Kapcie 235 dają poczucie jakby auto zgubiło gdzieś pare kucy , ale i to się naprawi aby tylko wpadła wypłata :) Auto siadło równo , po nie całe 2,5 cm , może jak się ułoży dojdzie do 30 mm. Ci co się wahają czy zmieniać springi i wrzucać 18 nie powinni się zastanawiać tylko wymieniać. Nie ma tragedii w komforcie , a radość z jazdy niezmieska :banan: