willa101 Opublikowano 26 Maja 2008 Opublikowano 26 Maja 2008 Jakis czas temu zakupilem traktora. Przy ruszaniu wszystko ok przyspiesza i smiga cieply i zimny. Gdy osiagne predkosc ok 120 km/h turbo przestaje chodzic...chce depnac a tu nic.. Proponujecie wymienic turbine czy moze jest to zwiazane z czyms innym..? THX BIG G * uzupełnij prefix. uzupełnij profil - silnik [Musashi]
przemik Opublikowano 26 Maja 2008 Opublikowano 26 Maja 2008 Zanim wymienisz cokolwiek propoujemy zaczac od tego : http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_13_x_2007-t18478.0.html Pozdr
cichy s4 Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 jedz na vag-a mialem te same objawy dochodzilem do 110-120 i dziura pod noga nie dzie trzeba bylo zgasic i odpalic i znowu ok. poprostu przepływościomierz sie wykonczyl cena tego to ok. 200 zl a z wymiana sam sobie poradzisz. ok 10 min to zajmuje
letallec Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Lapiesz klasycznego notlauf'a. Oddaj jak najszybciej turbo do czyszczenia, bo inaczej czeka Cię droga wymiana. poprostu przepływościomierz sie wykonczyl cena tego to ok. 200 zl a z wymiana sam sobie poradzisz. ok 10 min to zajmuje Pierwszy raz sie spotykam z tym ze "przepływościomierz" powoduje notlauf'a POdlacz pod VAG'a i sprawdz bledy. Bedzie wiadomo czy turbo przeladowuje, czy sa inne "kwiatki"
doktorJ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam! Miałem niedawno podobny problem. Pojechałem podpiąć się pod vag-a i okazało się, że mam za mały przepływ. Mechanik popsikał jakimś preparatem (chyba wd-40) taki zawór który powinien się szerzej otwierać przy turbinie. Trwało to ok.15.min i potem - inne auto! Niczego nie wymieniałem. Coś tam było trochę zapieczone. Operacja kosztowała mnie 30 zeta i auto odzyskało wigor. Dlatego zanim zaczniecie słono płacić warto podjechać i podpiąć się pod kompa u gości, którzy mają program do audi. Pozdrawiam. dr J
robertnov Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jesli mozesz i wiesz gdzie szukac to sprawdz na poczatek slynny zawor N75.Kilka miesiecy temu mialem podobny przypadek i po wymianie zaworu jesk OK.
Rekomendowane odpowiedzi