dudi171 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam forumowiczow. Wczoraj zapalila mi sie zolta kontrolka kontroli spalin. Auto stracilo moc. Dodam ze dzien wczesniej dosc porzadnie przegonilem autko. Czy to bedzie padniety egr tak jak mysle i autko przeszlo w tryb awaryjny notlauf? Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 DPF pasuje sprawdzic jaki jest stopien zapełnienia , temat opisywany na FORUM wystarczy poszukać .
dudi171 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tylko mam pytanie jak wypalic dpf jak auto nie ma wogole mocy od samego poczatku?
dudi171 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2012 wlasnie tez mi to nie pasowalo bo wiem ze w blb nie bylo dpf. Wiec to prawdopodobnie egr padl. w poniedzialek jade pod kompa podpiac i bede wiedzial co i jak i na czym stoje.
martinus Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 zapalił się CHECK ? bardzo prawdopodobne , że EGR właśnie, bądź MAF (przepływka), więcej oczywiście powie VAG COM.
dudi171 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tak jak myslalem padl EGR. Samochodzik trafil do mechanika i tego samego dnia do odbioru niunka smiga jak wczesniej. Temat do zamkniecia.
Rekomendowane odpowiedzi