Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,jechałem samochodem jakieś 100 km/h i nagle szarpnął i zgasł. Próbowałem go uruchomić i nic,świeci sie tylko kontrolka od świec żarowych. Podłączylem vag pokazał walnięty elektrozawór paliwa przy pompie,wymienilem bład zniknął,ale pokazał sie inny regulator ilości paliwa i tu pytanie gdzie on jest. Po wymianie elektrozaworu zawór sie otwiera i zamyka ale nie podaje paliwa na wtryski czy przyczyna może byc ten regulator? Pomocy

Opublikowano

regulator ilosci paliwa to nastawnik,na 99% stanal tloczek w pompie,zdejmij nastawnik i poruszaj suwakiem.

Opublikowano

Nic z tego nie rozumiem. Myślałem że są dwa elektrozawory - jeden od ilości paliwa a drugi od kąta wtrysku... Jeżeli walnięty ten od kąta wtrysku...nie polecam ale zapali na hol albo... na plaku.

Opublikowano

A gdzie znajduje sie ten tloczek i ten nastawnik bo ja zielony w tych sprawach z góry dzięki:)

Opublikowano
regulator ilosci paliwa to nastawnik,na 99% stanal tloczek w pompie,zdejmij nastawnik i poruszaj suwakiem.

Bez zaczepkiL:-/ sory, ale wydaje mi się że w tym przypadku nie wywali błędu. Raczej jak ujara mos-feta w sterowniku pompy.

Kolego DESPERADOS napisz jaki motor, będzie wiadomo jaka pompa.

Opublikowano
Nic z tego nie rozumiem. Myślałem że są dwa elektrozawory - jeden od ilości paliwa a drugi od kąta wtrysku... Jeżeli walnięty ten od kąta wtrysku...nie polecam ale zapali na hol albo... na plaku.

Bez zaczepkiL:-/ sory, ale wydaje mi się że w tym przypadku nie wywali błędu. Raczej jak ujara mos-feta w sterowniku pompy.

Kolego DESPERADOS napisz jaki motor, będzie wiadomo jaka pompa.

Kolego marlon, nie wyspisuj glupot i nie wprowadzaj ludzi w blad... :wallbash: Poczytaj sobie troche o N146 w VP-37, a potem wypowiadaj sie na forum :whistling:

Opublikowano

facet nie napisał nawet jaki to silnik w jakim aucie a grono jasnowidzów udziela porad

---------- Post dopisany at 09:11 ---------- Poprzedni post napisany at 09:11 ----------

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Przy uszkodzeniu N108 nic się nie stanie, nie będzie przyśpieszał kąta wtrysku.

Regulator ilości paliwa, hmm... nie ma nic innego niż nastawnik. Trzeba przynajmniej ściągnąć górny dekiel i zobaczyć połączenia 7 pinów w nastawniku. Może był już regenerowany i lut puścił.

Opublikowano
facet nie napisał nawet jaki to silnik w jakim aucie a grono jasnowidzów udziela porad

---------- Post dopisany at 09:11 ---------- Poprzedni post napisany at 09:11 ----------

Spojrz w link do tego watku w dziale Diesla to Cie oswieci :whistling: Nie trzeba byc jasnowidzem, tylko troche ogarnietym i porzadnie i uwaznie patrzec :facepalm: :facepalm: :facepalm::whistling:

Opublikowano

Poranna kawa chyba jeszcze nie zadziałała :wink: B5 AFN.

Opublikowano

Witam kolegów,a więc byl walnięty nastawnik"zapieczony" i spalony regulator ten pod dekielkiem pompy silnik AFN 110km. Mechanik postanowił wymienic cała pompe, zadobył, uszczelnił, założył, ustawił jak należy. Odebrałem,chodziło jak trzeba.Wstaje rano kluczyk w stacyjkę i lipa,ciężko zapalił ale zapalił,obroty 1300 i ni czorta więcej i jak daje gazu z rury idzie siwy dym. Vag nie pokazuje błędów jaka może być przyczyna?