audiKSP Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ostatnio miałem okazję jechać nową autostradą A2 i postanowiłem sobie przycisnąć... Jechałem przez jakiś czas 180-190km/h powiedzmy przez 20km. W pewnym momencie poczułem że nie mam mocy i max mogę jechać ok 110-120km/h i więcej nie idzie. Chyba nie dymił. Żadna kontrolka na FIS się nie zaświeciła. Wyglądało to tak jakby wszedł w tryb awaryjny. Od razu się wkur....em i już zacząłem myśleć ile tym razem wybulę na naprawę... Jednak zjechałem na pobocze i zgasiłem go na minutę. Po chwili odpaliłem i jechał jak wściekły. Potem jak wracałem do domu znowu go przeciągnąłem i już nie było żadnych oznak utraty mocy. Co to mogło być? Jest powód do niepokoju czy raczej to olać? Mam w perspektywie wyjazd do Chorwacji za miesiąc i mam nadzieję że nie spotka mnie żadna niespodzianka np. pod Wiedniem... Miał ktoś podobnie kiedyś?
Julo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Podepnij VAGa i sprawdź jaki był błąd (jeśli włączył się tryb awaryjny to będzie o tym info) - stawiam na jakąś niewielką nieszczelność, która przy takiej prędkości się rozszczelniła lub zapieczone kierownice w turbo.
Rekomendowane odpowiedzi