Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mokra rura intercoolera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:hi:.Szukałem podobnych tematów ale z mizernym skutkiem.Otóż dziś miałem możliwość pooglądania podwozia mojego autka i trochę się przeraziłem.Mianowicie rury od intercoolera są mokre od oleju i trochę z nich leci(na łączeniu przy cybancie),Jeziora jeszcze nie ma ale jak autko stoi to plamy zostawia.Sam inter jest suchy.Oto fotki: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting :facepalm: Mechanik u którego dzis robiłem plecionkę,stwierdził że turbina puszcza olej.Zsunął ten cybancik i troche oleju wyleciało z węża(ze 100-125ml).Osobiście nie zauważyłem spadku poziomu oleju.Kopcić też nie kopci,niestety nie mam Vag-a żeby sprawdzić jakiekolwiek błędy i zrobić logi-o ile były by pomocne.Proszę o rady i sugestie,bo na uczciwych mechaników to ciężko dziś trafić.

Opublikowano

jest dosyc konkretnie mokra, ale jak auto nie dymi i nie ma konkretnego ubytku oleju, dynamike tez ma, to ja bym sie jeszcze nei martwil

ewentualnie to ze rura jest mokra jest sygnalem ze sama rura jest poparciała i dlatego jest z zewnatrz mokra, a jak jest poparciala to i powietrze tez moze puszczac, ja bym poszukal szczelnej rury na szrocie, wymienil i jezdzil dalej

Opublikowano
  • Autor

Co do rury to może na zdjęciu wygląda nie ciekawie,ale w rzeczywistości jest całkiem ładna i elastyczna,nie kruszy się.Z dynamiką to ciężko powiedzieć ,bo dupsko juz się przyzwyczaiło i szału nie robi.Może pomiar w przyspieszaniu na 3 i 4 biegu coś pokaże?Dzięki Piotrek za uwagi,poczekam co innego napisze ktoś pomocny...

Opublikowano

Moge tylko dopowiedziec ze guma ma to do siebie ze moze ladnie wygladac, ale kiedy puchnie w czasie 0.5barowego obciazenia to moze zupelnie inaczej wygladac, na oko b ciezko stwierdzic na ogol czy guma jest dobra czy zla, szczegolnie nienapompowana :)

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

Myśle że problem jest ściśle powiązany z "terkotaniem" zamieszczonym przez Ciebie w innym temacie. Przykro mi to stwierdzić ale na 90% turbina do wymiany

Opublikowano
Myśle że problem jest ściśle powiązany z "terkotaniem" zamieszczonym przez Ciebie w innym temacie. Przykro mi to stwierdzić ale na 90% turbina do wymiany

co ty czlowieku piszesz ja tez mam klapke WG do poprawienia a ostatnio przegladalem spod auta u kumpla na warsztacie i wszystko gitara a turbo ladnie ciagnie jak trzeba a ty czlowieka straszysz ze turbo do wymiany...ogarnij sie troche i nie pisz takich pier**l...to tak samo jak ja bym ci teraz napisal ze masz przegub wew do wymiany wrozac z fusow

Opublikowano
  • Autor

Może kolega Rafas się trochę przejęzyczył pisząc że turbo do wymiany:shock3:,ale strachu napędził.Swoją drogą widzę że nie tylko ja mam taki problem z tą klapką WG.

Opublikowano

bialy mi tez to dziala na nerwy a nie chce jechac do jakiegos warsztatu zeby mi ktos robote spartaczyl