Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Światła dzienne Ledowe w halogenach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie może ktoś odpowie. Tak sobie planuję, żeby w moim B5 po lifcie wymienić postojówki na ledowe oraz zarówki w halogenach na H3 ledowe, można kupić takie na allegro i używać takiego zestawienia jako światła dzienne. Moje pytanie takie czy to będzie zgodne z przepisami? Takie żarówki można też kupić H7 ale jak podłącze moduł DRL to jednocześnie stracę światła długie gdyż te żarówki do tego się nie nadają, nie świecą tak daleko jak tradycyjne żarówki

Pytanko czy to będzie zgodnie z przepisami i "Panowie" nie będą mieli objekcji przy kontroli

Opublikowano

wszystko co nie ma homologacji jest nie zgodne z przepisami

nie spotkalem sie jeszcze z przypadkiem zeby zagladalo czy zarówki sa ok ( oprócz sprawdzania ksenonów)

Opublikowano

no a jeśli żarówki będą mieć homologację?

Na halogenach też jest wybita homologacja ale raczej dotyczy halogenów a nie świateł dziennych

a pozatym światła dzienne to tylko światła przednie a jak wsadze żarówki ledowe to będą świecić jeszcze postojówki z przedu i ztyłu

stąd moje pytanie

Opublikowano

Teoretycznie kazda żarówka musi mieć homologacje, teoretycznie za spalona jedna żarówkę zewn. w aucie można zatrzymać dowód rejestr. jeśli nie masz na wymianę podczas kontroli, nie ważne ze mijania są ok postojowki też maja być

Wkładasz żarówki LED/SMD na własną odpowiedzialność

---------- Post dopisany at 17:55 ---------- Poprzedni post napisany at 17:53 ----------

Wg mnie za te wszystkie dzienne z allegro można dać mandat i zabrać dowód bo one homologacji nie maja