Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak dobrać rozrząd - pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bede chcial zmienic rozrzad ale nie wiem z ktorym pskiem bo z tego co widze do ADR byly paski z 152 i 153 zebami, ktory wybrac jak to rozpoznac??

Dzieki

Opublikowano

W mojej ADR był pasek 153 zęby i odrazu możesz też kupić hydrauliczny napinacz po jak raz się go rozłoży to już się go nie wciśnie i jak kupisz to aby zawleczki nie wyciągaj bo będziesz musiał kupić nowy u mnie wymiana rozrządu wyniosła ok 600 zł ( wymiana kompletnego rozrządu rolka prowadząca, napinacz, rolka napinająca i pasek) polecam ci pasek firmy GATES PowerGrip. Tobie też radzę już cały wimienić nie tylko pasek i napinacz bo dołożysz ok 200 zł i masz pewność że będzie dobrze :) a najlepiej będzie jak ci mechanicy już się do rozrządu dobiorą to niech policzą na pasku ile jest zębów i odrazu weź rolkę napinającą ze sobą do sklepu bo też są dwa rodzaje pokażesz części sprzedawcy i wtedy będziesz miał pewnośc że wszystko dobre kupiłeś :) odrazu też możesz wymienić płyn chłodniczy bo i tak go mechanicy muszą spuścić i tak więc warto nowy zalać :)

Opublikowano

Witam

Napisz do TOM77 i podaj VIN. Dobierze ci właściwy komplet po dobrej cenie. Polecam pasek conti a rolkę i napinacz INA. Zwróć uwagę na jarzmo napinacza, u mnie było w ori o 3mm cieńsze. Mimo że nowy napinacz dobrany był po kodzie i wymiary były ok samo jarzmo było grubsze, rolka była bardziej oddalona od silnika i wysuwało pasek (kosmos:P jak się zorientowałem na drugi dzień).

Opublikowano
W mojej ADR był pasek 153 zęby i odrazu możesz też kupić hydrauliczny napinacz po jak raz się go rozłoży to już się go nie wciśnie i jak kupisz to aby zawleczki nie wyciągaj bo będziesz musiał kupić nowy

Kolego bajki piszesz-kazdy napinacz da sie wcisnac,albo w imadle,albo jak jest zamontowany w silniku to wkladasz imbusa i rolke i ciagniesz w lewa strone,a to czy 152 czy 153 zeby to zalezy od rolki i napinacza,czy starego typu czy nowego,ale mysle ze jak bedziesz kupowal nowy napinacz i rolke to 153 bedzie OK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zakładasz 153z, i jeśli jeszcze występuje napinacz mechaniczny to sprzedawca da ci od razu hydrauliczny, mechanicznych nie ma w pierwszych latach A4 były montowane, i będzie git.