Mario82A4 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Chciałem podłączyć spryskiwacze pod przekaźnik w oryginalnym miejscu czyli w tej listwie skrzynka B przekaźnik numer 3 . I teraz moje pytanie jak podłączyć sie w to miejsce , z tyłu jest miejsce na kostke z 5 pinami , po włożeniu zwykłego przekaźnika nie potrafie tego podłączyć , dodam że w jednym pinie jest już prąd , podłączał już ktoś to w ten sposób
sopel_prusa Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ja spryskiwacze podłączyłem pod zwykłe i spryskiwacze lamp załączają się po kilku sekundach od zwykłych spryskiwacze
Mario82A4 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kolego te tak miałem , ale to jest kiepskie wyjście bo wtedy jest już większe obciążenie i szkoda manetki . Układ spryskiwaczy szyby nie jest montowany na przekaźniku bo zwykła pompka pobiera mało prądu i nie obciąża włącznika czyli manetki , niestety pompka od sprysków lamp ma większą wydajność i dlatego pobiera więcej prądu i jest montowana przez przekaźnik . U mnie po podłączeniu pompki lamp do pompki spryskiwaczy szyby , okazało sie że gorzej psikało na szybe , po roku jeżdżenia na takiej wiązce padła pompka od lamp . Teraz zrobiłem na przekaźniku i lepiej psika na szybe i na lampy , narazie mam na zwykłym przekaźniku ale chciałem go założyć w odpowiednie miejsce
Rekomendowane odpowiedzi