Maniekk674 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam, ostatnio przestało mi działać otwieranie i zamykanie ze scyzoryka, okazalo sie że moja pompka centralnego była do polowy zanurzona w wodzie. Jakaś nieszczelności i trochę wody się nazbierało w tej wnece w bagażniku. Wyciągnąłem ja i okazało się ze sterownik od pilota jest cały przepalony. Byłem u elektronika i powiedział mi że nie da się z tym nic zrobić ponieważ nie jest w stanie zczytać kodu dzięki któremu pilot działa. Cała pompka jest sprawna tj wirnik. elektryka działa, centralny przez otwieranie z zamka, domykanie szyb, oświetlenie tylko te nieszczęsne sterowanie z pilota. Moje pytanie czy da się jednak tą samą część dokupić tzn tą płytkę albo jakiś specjalista da radę to zrobić czy muszę całą pompkę kupować. I czy musi być identyczna pompka żeby wszystko latało, czy też wystarczy z jakiejkolwiek pompki która ma te sterowanie z pilota wyjąć tą część i dolutować do mojej ? ewentualnie czy przy wymianie na nową pompkę musi mieć identyczne oznaczenia. I czy po wymianie pompki wystarczy zakodować kluczyki i będzie wszystko działało. Znalazłem taką stronę digakom - digitale automobil kommunikationstechnik na której są rozmieszczone funkcje poszczególnych. A i numer mojej pompki to 8D0 862 257 B . Pozdrawiam zdjęcia płytki GcbD6.jpg (2288 x 1712 pixels) WuBaN.jpg (2288 x 1712 pixels) ---------- Post dopisany 28-08-2012 at 10:34 ---------- Poprzedni post napisany 27-08-2012 at 18:18 ---------- pomoże ktoś ? ;/ ---------- Post dopisany 30-08-2012 at 15:54 ---------- Poprzedni post napisany 28-08-2012 at 10:34 ---------- nikt nie jest w stanie coś podpowiedzieć ?
krupskim Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Płytka musi być z pompki 257B . Inne ze zdalnym sterowaniem nie mają funkcji pod 3 przycisk - otwieranie bagażnika.
Rekomendowane odpowiedzi