SowaBezOka Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 W aucie mam zamontowany zestaw HID. Sprobowalem przejsc przeglad, facet powiedzial, ze z tymi soczewkami nie darady. Co mam teraz zrobic? Auto kupilem juz z tym zestawikiem :/ Wystarczy tylko zarnik zmienic na h7 czy h4? Czy jeszcze musze wydlubac oslone soczewki z lampy? Poza tym jesli mozna wymienic zarnik to czy instalacje rowniez trzeba zmienic?
Lo-buz Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jesli to zwykly zestaw HID to odpinasz palnik i wsadzasz zarowke. Oczywiscie jesli nikt tam wiecej nie grzebal to kostka oryginalna pod zarowke nadal powinna byc bo do niej podlacza sie przetwornice.
damian81Z Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 musisz wymienic zarniki na zarówki,nic przy oslonie soczewki nie musisz zmieniac, chyba ze ktos tam porzadnie nadłubał, jak umisz zrob fotke bedzie jasnosc co tam masz,a masz spryskiwacze lamp?
GreGoriO Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 a czy lampa jest oryginalna? ma homologację E na szkle?...jeśli tak to po zmianie na żarówki halogenowe powinien przejść bez problemu
jarek_ns Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Prócz zmiany żarników na żarówkę H7 musisz ominąć przetwornicę. Kostka zasilania od auta zamiast iść do przetwornicy musi być wpięta w reflektor.
SowaBezOka Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzięki działa. Przetwornice wywaliłem kupiłem najtańsze H7 no i swieca. Lampy: 1 ori valeo z polifta, zespolona. Druga depo dzielona. Za miesiac dopiero dokupie druga ori z polifta. Kilka dni temu ktoś wyrwał mi kierunek z tej depo dlatego narazie tylko jedna valeo kupilem. Aha... Podłączenie nie jest ori pod polifta, jest namieszane... Powiedzcie jeszcze czy silniczek regulacji e przrdlifcie jest pod 3 pinowa wtyczke? Jesli tsk to ona jest cala, ma ktos mozr schemat jak ja podlaczyc pod silniczek z lampy poliftowej valeo?
damian81Z Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 kostka do silniczka w przedlifcie jest 3 pinowa
Rekomendowane odpowiedzi