stefek Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Witam, Chciałbym wymienić lusterka zewnętrzne w A4 B8 2008r na el.składane i podgrzewane (ew również fotochrom). Mam jednak kilka pytań: -czy muszę szukać lusterek przedliftowych czy podejdą z młodszych roczników -czy konieczna jest wymiana sterownika w drzwiach -czy sterownik z opcja fotochrom jest taki sam jak ten pod el. składane i podgrzewane Pozdr
wrclaguna Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Sterowniki drzwi do wymiany będa Jezeli chodzi o lusterka to pasuja te i te .
stefek Opublikowano 1 Września 2012 Autor Opublikowano 1 Września 2012 Dzieki Grzesiu, A możesz mi powiedzieć jakich sterowników konkretnie mam szukać?
wrclaguna Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 tu masz male info do poczytania AudiEnthusiasts Folding Mirrors
stefek Opublikowano 1 Września 2012 Autor Opublikowano 1 Września 2012 Dziękuje :-) A tak trochę z innej beczki-mam pełną elektryka foteli-co trzeba żeby dołożyć pamięć ??
wrclaguna Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Dziękuje :-)A tak trochę z innej beczki-mam pełną elektryka foteli-co trzeba żeby dołożyć pamięć ?? Trzeba dołozyc Sterowniki pamieci foteli oraz panel na drzwiach . PRZYCISKI PAMIĘĆI FOTELI DO AUDI A5 (2582830115) - motoAllegro
stefek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ogrzewam temat bo nie grzeją lusterka...;-( Trochę się zdziwiłem, ale czy rzeczywiście występowały A4 B8 bez funkcji grzania lusterek? Kable do wkładu dochodzą-mogą to być ew.przepalone maty we wkładach? W pozycji "środkowej" dżojstika sterowania nie ma znaczka podgrzewania tylko pionowa kreska.Naprawde to jest uciazliwe kiedy lusterka nie odmarzają i nie odparowują...
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2012 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Moze nie masz w sterowniku drzwi 42 zakodowanego tego
stefek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2012 Niestety nie wiem...U nas w Bxl nie znam speca z kompem a sam pracuje na macu wiec trudno mi powiedzieć...pewnie tylko serwis:-(
jedrekx Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 ale czy rzeczywiście występowały A4 B8 bez funkcji grzania lusterek? oczywiście, że występowały.. jeśli w aucie są podgrzewane lusterko to mamy takie pokrętło: (oczywiście nie należy patrzeć na dolną ikonkę gdyż oznacza ona składanie lusterek, a ogrzewanie jest pomiędzy regulacją prawego i lewego lusterka)
stefek Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Moze nie masz w sterowniku drzwi 42 zakodowanego tego http://img515.imageshack.us/img515/894/42drzwi5.jpg No i sprawdziłem-jak się okazało rzeczywiście miałem 'odhaczone' niepodgrzewane lusterka. Niestety po kodowaniu nie grzeją nadal..(chyba-bo nie bardzo wiem jak mogę to sprawdzić). Jakieś sugestie?
emiliano12 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 stefek - jak chcesz sprawdzić dokładnie to wyjmij wkład lusterka ( gdzieś tutaj jest post ze zdjęciami jak to zrobić ) i wtedy zobaczysz wszystko, czy masz w ogóle wkłady podgrzewane, jeżeli masz podłączone podgrzewanie to mierniczkiem sprawdzisz czy napięcie ci dochodzi do wkładu. Jak jest zimno z tym że nie wiem ile stopni musi być, to wkłady grzeją się same automatycznie bez włączania podgrzewania tylnej szyby nawet, u mnie nie grzało jedno to nawet w mroźny dzień potrafiło być takie zamglone jak by zaparowane a to dobre czyściutkie. Nowy wkład lusterka do b8 podgrzewane i fotochrom oczywiście oryginał audi to koszt ok 190zł na allegro, pozdr
stefek Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 Grzechu, A jakie oznaczenia muszą mieć sterowniki drzwi żeby obsłużyć te lustra?- bo rozumiem ze moje (el + podgrzewane) nie pociągną ...
grom Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Na sterownikach są takie prostokąty, które są w zależności od wyposażenia albo całe zamalowane,albo w połowie albo puste- te najuboższe.obstawiam że Twoje są puste. Jak coś to mam, sterowniki te w połowie zamalowane. Grzanie obsługują na bank. Zostały mi bo u siebie wymieniłem lustra na full opcje z asystentem pasa itd.. Oddam za grosze bo mi zawadzaja.
wrclaguna Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Tak zgadza sie mam spisane na razie sterowniki z literkami B ,H Mam przygotowany DIY tylko brakuje czasu aby wrzucic go na FORUM
stefek Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 Czyli bez zdejmowania tapicerki się nie obędzie?- bo potrzebuje pod el. składane i fotochrom;-)
grom Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Nie, zdjecie tapicerki to podstawa ale to banał. Pod fotochrom i składanie to muszą być te z zamalowanymi prostokątami. Na pewno końcówka b jest ok bo taka mam u siebie.
wrclaguna Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Tu masz tanio nawet STEROWNIK LEWYCH PRZEDNICH DRZWI AUDI A4 B8 SEDAN (3085990491) - motoAllegro
stefek Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 Może głupie pytanie ale potrzebuje 1 czy 2 w dwoje drzwi?
Rekomendowane odpowiedzi